שוני בין שני פענוחי צילום ברכיים...

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/04/2015 | 09:23 | מאת: גלית

בתאריך 5/3/14 עברתי צילום ברכיים ובפענוח היה כתוב הודגמו שינויים ניווניים במפרק פטרו-פמורלי משמאל. עמדה סבירה של עצמות. ולפני כשבוע עשיתי שוב צילום ברכיים ובו היה כתוב לא הודגם ממצא גרמי פתולוגי. שטחים המפרקים שמורים. מבנה גרמי תקין. הייתי רוצה להבין איך זה? שבפעם הראשונה רואים שינויים ניווניים ובפעם השנייה לא כתוב...

שלום רב צילומים יכולים להיעשות במנחים שונים- דהיינו בשכיבה או בעמידה, בכפיף מסוים של הברך או לא הכול תלוי במה מחפשים לכן גם יכול להיות שוני בפענוחים. אני אישית תמיד מעדיף לשפוט את הצילומים אישית ביחס לבדיקה וקבלת היסטוריה רפואית, צילומים תמיד צריכים להיות מוערכים בהתאם לממצאים הפיסיקליים וההיסטוריה הרפואית בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים