חשד לנזק מיסקיאלי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/04/2015 | 21:19 | מאת: אילן

ממצאים : מודגם באספקט הקדמי של הקונדיל הפורמלי הלטרלי פגם אוסאוכונדרלי בקוטר 2.2 ס"מ במישור הצידי פנימי ( חתך 8 סדרה 701) ובגובה 1.7 ס"מ ( חתך 12 סדרה 501). מודגמת בצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך . הפגם נמשך אל הסחוס במרכז הטרוכלאה . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . המיניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון הישיר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מודגם מאחורי רצועת ה-PCL גופיפים היפואינטנסים בקוטר עד 4 מ"מ (חתך אקסיאלי 14 סדרה 801, קורונלי 20 סדרה 701) ייתכן שבבי סחוס מנותקים שמקורם מהפגם האוסטאוכונדרלי שתואר למעלה. מצב זה מצריך ניתוח ? אם כן מה זמן ההחלמה ? האם אני יוכל לחזור ולשחק כדורגל ?

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק. קבלת אנמנזה מפורטת בדיקה ועיון בצילומים נחוץ בכדי להחליט- האם הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני- לא ניתוחי ,האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול ניתוחי כגון ארטרוסקופיה להוצאת החלק האוסטאוכונדרלי(סחוס עצם) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים