כאבים מתמשכים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/03/2015 | 09:39 | מאת: אבי

זה מספר חודשים יש לי כאבים בירך הפנימית ליד המפסעה (רגל שמאל). טיפול בארקוקסיה עוזר אבל לאחריו הכאבים חוזרים מייד. יש לציין שבלילה או בזמן מנוחה ואפילו בישיבה קצרה אין את הכאבים .הם מתגברים לאורך היום בזמן עמידה והליכה עד צליעה גמורה .מה יכולה להיות הסיבה.וכיצד לטפל. תודה

שלום רב האופן כללי- כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב שחיקה של מפרק הירך ניתן לאבחן בצילום אגן ומפרק ירך, וכמו כן חשובה הבדיקה הפיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית אנטומיה לא תקינה של מפרק הירך כתוצאה מהתפתחות לקויה של מפרק הירך גורמת לשחיקה מוקדמת-בגילאים יותר מוקדמים של מפרק הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות חוסר או התפתחות לקויה של עצם האגן הגורמת להיעדר כיסוי מספק של ראש הירך, או לחילופין לכיסוי מועט של ראש הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות גם כיסוי יתר של ראש הירך ואז מדובר תסמונת תפס/התנגשות FAI . תסמונת תפס או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI. FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד יש גם צורך לבדוק באם לא מדובר בכאב מוקרן מהגב, כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, לרגל, לחלק האחורי של הברך, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, על פניו נראה שיש גם צורך בבירור של הגב . בירור כאבי גב עם תרדמת יכול להתבצע בעזרת בדיקה פיסיקלית של תחושה ובדיקה שנקראת אלטרומיאוגרפיה, אך כאמור לשם כך יש צורך בהערכה אורטופדית קודם לכן בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים