שאלות לאחר ארתרוסקופיה בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

24/03/2015 | 16:29 | מאת: אביב

שלום, אני בן 26 ולפני כיומיים עברתי הליך ארתרוסקופי בברך בהרדמה מלאה בו טיפלו בבעיה שסבלתי ממנה כשנתיים הכולל קרע במיניסקוס המדיאלי שהתגלה בmri וטיפול בדלקת בגיד הפיקה וזאת לאחר שטיפול שמרני הכולל שימוש במשככי כאבים, נוגדי דלקות, רצועות תמיכה ופזיוטרפיה לא עזרו. בהליך בוצעו הפעולו הבאות (ציטוט מדף סיכום הניתוח): PJF פיקה משטח סחוסי תקין נוזל ללא מדור מדיאלי קרע MM בשליש אחורי בוצעה כריתה חלקית עד שוליים יציבים. משטח סחוסי תקין מדור לטרלי LM תקין משטח סחוסי תקין NOTCH ACL תקינהPCL תקינה בוצעה פתיחה מעל לקוטב תחתון של הפיקה בוצעה הטרייה של קוטב תחתון וחיבור לגיד הפיקה כרגע יומיים לאחר הניתוח אני מסוגל לדרך על הרגל ואף ללכת באמצעות קביים, אך איני יכול לכופף את הברך כמעט בכלל והיא מיושרת כל העת. בנוסף אינני יכול להרים את הרגל הישרה מעלה באמצעות שרירי הירך למרות שזה מצויין כאחד התרגילים הפזיותרפיים שעליי לבצע. האם דבר זה הגיוני וטבעי שיקרה לי? אם כן אילו תרגילים כדאי לעשות עמ לזרז את התהליך ואם לא אז מה עליי לעשות??

שלום רב לדעתי יש צורך במעקב רופא מנתח, בבירור סביב הניתוח –עדיף לפנות לרופא המנתח , גם אם זה אומר פניה מספר פעמים, לרופא המנתח המידע הרב ביותר בנוגע לניתוח ויכול הוא להסביר את הליך ההחלמה ,ולהנחות אותך בתהליך לאחר הניתוח בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים