בורסיטיס בירכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/03/2015 | 18:33 | מאת: שולה

שלום דר אני בת 56 . זה מספר שנים אני סובלת מכאבים בשני צידי הירכיים. בבדיקת אולטרסאונד נמצא בורסיטיס . ניסיתי טיפולי פזיוטרפיה, גלי הלם אולם הדלקת לא עברה , הדבר מציק ומפריע בחיי היום יום . מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה ? שאלה נוספת לגבי פעילות ספורט מה מומלץ כדי לא לגרום החרפה? האם פילטיס הכולל מתיחות מזיק ? תודה

שלום רב בורסיטיס כוונה לגירוי דלקתי במעטפת שנקראת בורסה, המעטפת מצויה במפרקים גדולים תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורה של הברך/ירך ,שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות של מפרק ברך/ירך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) ש צורך בבדיקה אורטופדית להערכה מה הסיבה לבורסיטיס אם קיימת כזו ובהתאם לתת כמו כן את הטיפול , מומלץ לפנות למומחה עמוד שדרה צכיוון שלעיתים מדובר בבורסיטיס אשר מתלוה לכאבים מהגב (מוקרנים) בברכה ד"ר בנימין בנדר

23/04/2015 | 00:49 | מאת: שולה

תודה ,מה לגבי ספורט מה אסור ומה מומלץ ? האם יש פעילות ספורט שמחריפה ומונעת ריפוי של המקום? האם מתיחות מזיקות? תודה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים