כאב בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/03/2015 | 12:37 | מאת: שלי

שלום רב, לפני 5 שבועות התחיל כאב ברך ימין עד כדי קושי בהליכה. הרופא חשב על שחיקת סחוס, יש לציין כי בדיקת רנטגן הייתה תקינה. קיבלתי כדורי ארקוקסיה לשבוע, שעזרו במעט אך הכאב גבר לאחר שסיימתי אותן. התחלתי בפיזיותרפיה ויש שיפור משמעותי אך במקביל התחילו כאבים לאורך הירך ולעתים גם לאורך השוק האחורית, כמו כן בברך האחורית סוג של כאב מתיחות גדול. היום בניגוד לתחילת הכאבים, כשאני יושת ומקפלת את הרגל, היא כואבת לי וגם בשינה בעת השכיבה כואבת ומעירה אותי בלילה. האם אלה השלכות של תרגילי הפיזיותרפיה? האם באמת יש שחיקת סחוס למרות שבדיקת הרנטגן לא גילתה זאת. האם קיימים טיפולים אחרים שיכולים לעזור כמו דיקור סיני? אשמח לתשובה ותודה מראש.

שלום רב ממה שכתבת לא נין להגיע לאבחנה ברורה, הערכה/חוות דעת רפואית של מצב מסוים והמלצות לטיפול נעשה לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה חריקות בברך , כאבים בקימה מישיבה, בירידה ועלית מדרגות, נפיחויות חוזרות וכאבים בהליכה למרחקים הם סימנים אופייניים לשחיקה של מפרק הברך שחיקת מפרקים, הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. הביטוי של שחיקה הינו כאבים והגבלה בתנועה, בנוסף לקושי בעליה וירידת מדרגות, הליכה למרחקים וקושי לקום מישיבה. בדיקות הדמיה עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת יש לנסות טיפולים שמרניים שונים הכוללים בין היתר פיזיותרפיה, מגן ברך, זריקות לברך וטיפול פומי הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך יש גם צורך לבדוק באם לא מדובר בכאב מוקרן מהגב, כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, לרגל, לחלק האחורי של הברך, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, על פניו נראה שיש גם צורך בבירור של הגב . בירור כאבי גב עם תרדמת יכול להתבצע בעזרת בדיקה פיסיקלית של תחושה ובדיקה שנקראת אלטרומיאוגרפיה, אך כאמור לשם כך יש צורך בהערכה אורטופדית קודם לכן בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים