תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/03/2015 | 10:56 | מאת: טל

שלום רב להלן תשובת MRI שקיבלתי: להלן ממצאי בדיקת MRI ברך שמאל הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קרונליות T1 ו - PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: חשד לנזק מניסקיאלי ממצאים: מודגמת בצקת לשדית החשודה לקונטוזיה בהיקף האספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגמת בצקת מינימאלית סביב השכבה הפניימת של רצועת ה - MCL באזור אחיזתה הפמורלי, ייתכן כביטוי למתיחה. השכבה החיצונית של הרצועה מודגמת תקינה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזך תוך פרקי בכמות מינימאלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.

שלום רב בדיקות הדמיה צריכות להינתן/או להיות מפוענחים בהקשר להיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיסיקלית רצוי לזכור שאין בדיקה שיש לה 100% הצלחה בגילוי כל הממצאים(גם לא MRI ), לכן חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית ביחד עם היסטוריה רפואית מדוקדקת. MRI בנוסף באחוזים קטנים מאוד MRI נוטה לגילוי סרק FALSE POSITIVE דהיינו גילוי ממצאים אשר אינם קיימים, או קיימים לא בממדים הניכרים כפי שה MRI מראה בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) ככל הנראה אולי מדובר במיחה של רצועת MCL אצלך ? בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים