האם רכיבה על סוסים פוגעת בברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/03/2015 | 09:50 | מאת: רביד

שלום, אני בת 35. התחלתי לרכב על סוסים (לראשונה) לפני כמה שבועות- פעם בשבוע. במסגרת הרכיבה צריך לקום ולשבת שוב ושוב בזמן דהירה, מה שמייצר לחץ על הברכיים. מאז שהתחלתי לרכב אני מרגישה את הברכיים בזמן מאמץ. למשל בקימה ובמעבר לישיבה, בעלייה במדרגות... קשה לי לתאר את התחושה. הן לא כואבות אבל עכשיו אני מרגישה את הלחץ במאמץ. בנוסף, ילדתי לפני 3.5 חודשים. האם יכול להיות שרכיבה על סוסים תגרום לבעיות ברכיים? האם יכול להיות שעשיתי לעצמי נזק בלתי הפיך? האם עלי להפסיק לרכב? תודה רבה, רביד

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה אך באופן כללי בגילך נראה יותר סביר שמדובר בגירוי דלקתי כלשהו סביב הברך יכול להיות עקב רכיבה לא נכונה , אך כל זאת צריך לברר על ידי בדיקה אורטופדית והנחיה לרכיבה נכונה ע"י מדריך רכיבה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מופרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב. בנוסף ישנם זריקות מקומיות באם תרופות אינן עוזרות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים