כאב ברכיים מתמשך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

בחודשים האחרונים יש לי כאבי ברכיים שאינם פוסקים הייתי אצל אורטופד שאמר שאני צריכה לעשות התעמלות אבל עדיין ה"קנקים" אינם חולפים (אם כי הכאב מעט ירד אך לא פסק) חברה עם תופעה דומה קיבלה כדורים בשם קספו שהקלו על הכאב שלה האם אני צריכה מרשם רופא לכדורים אלה ועל מה מעידים ה"קנקים"? תודה על תשובתך

שלום רב באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. תרופת קספו או תרופה אחרת מאותה משפחה אשר נקראית NSAIDS צריכה במרשם כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מופרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב. בנוסף ישנם זריקות מקומיות באם תרופות אינן עוזרות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים