כאבים חזקים מאוד בברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/03/2015 | 09:45 | מאת: עמירה פרידהבר

אני עמירה פרידהבר, בת 60 סובלת בזמן האחרון מכאבי תופת חזקים מאוד ב-2 הברכיים המפריעים לי בעמידה על הרגליים בעת שאני מתרחצת, בקימה מישיבה לעמידה וגם בשינה. נשלחתי לעבור C.T ב-2 הברכיים ולהלן התוצאות: מימין: קיימת חסרת המסמר עם עיוות של הטיביה עם שינויים סקלרוטים בחלק הקדמי - שינויים פוסט ניתוחיים ללא שינוי מהותי. הודגמו הסתיידויות במיניסקוסים של הברך בחלק מדיאלי ולטרלי - לא ניתן לשלול שמדובר ב-CBPD. בגיד הפטלרי הקצר ובחלק מחובר לטיביה הודגם אוסטאופיט בפטלה קידמית עליונה באיזור חיבור גיד 4 ראשי. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה. משטחים ארטיקולריים של הטיביה וקנדיל פמורלי הודגמו ללא ממצא גס. מרווח תוך פרקי שמור. משמאל: עדיין מודגם מסמר באיזור של דיאפיזה פרוקסמלית של טיביה עם עיוות של החלק הקדמי והתעבות קורטיקלית. הודגמה פרגמנטציה של פטלה. גיד פטלרי וגיד 4 ראשי הודגמו מעובים באיזור חיבור עם עצמות. הודגמו הסתיידויות סמיניסקוסים מדיאלי ולטרלי של הברך - CBPD. הודגם נוזל במפרק. באספקט אחורי של הקונדיל הפמורלי מדיאלי הודגמו הסתיידויות במהלך של איזור חיבור הקופסית לירך. לאחר שעברתי את ה-C.T נשלח לעבור בדיקת MRI ולהלן התוצאות: בצקת לשדית ב-LTC יתכן סטרס גרמי, עיבוי משמעותי פוסט פרוצודרלי של הטיביה הקדמית המקורבת. נצפו תפליטים קלים בינוניים בבורסות ובחלל המפרק. גיד פטלרי מעובה, ללא אות חריג, מתחבר למקטע המעובה קדמי של הטיביה המקורבת - טנדינוזם. רצועות צולבות - ניוון מוצינוזי בינוני בשתיהן. מיניסקוסים - MM - אות חריג המתאים לשינוי מוצינוזי בקרן אחורית, מגוון ממצאים כמתואר לקורלציה קלינית. השאלות שלי הם: מה פירוט התשובה של ה-C.T. מה זה CBPD? מהי התשובה של ה-MRI. מה יש לעשות והאם צריך לעשות עוד צילומים שיגידו מה הבעייה עם הכאבים החזקים שלא עוזבים אותי ומפריעים לי ביום יום. אני כבר מיואשת עם הבעייה של הברכיים ולא יודעת מה עלי לעשות. מחכה לתשובה מהירה מאוד. בתודה מראש, עמירה פרידהבר טלפון: 053-7548655

שלום רב הערכה/חוות דעת רפואית של מצב מסוים והמלצות לטיפול נעשה לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה מומלץ לפנות ליועץ רפואי לעיתים לאחר ניתוחים ופציעות ישנו שחיקה של מפרק הברך, אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq http://www.doctors.co.il/ar/15678 בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים