קרע ברצועה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/02/2015 | 21:57 | מאת: רונן

ן 38 ,בעבר (עד לפני 4 שנים) שיחקתי כדורגל עד שהתגלה קרע ברצועת ה ACL בברך שמאל ,מאז רק שוחה ועושה הליכה וקרוסים בחדר כושר היות ויותר מכמה שניות ריצה הברכייםפיקות כואבות. מלפני חודש אני חש את אותה החולשה שבברך שמאל ,הקליקים,והתחושה כאילו הפיקה לא מחברת כבר טוב בין הברך לרגל עברה גם לרגל ימין... ב 2013 עשיתי us+XRAY בשניהם תוצאות תקינות,חודשיים לאחר מכן עשיתי MRI והתוצאה העיקרית : "הרצועות הקולטרליות המדיאלית והלטרלית עם אות ועובי שמורים. קיימת חוסר סדירות לאורך סיביב הרצועה הצולבת הקדמית,קרוב לוודאי שאין קרע מלא,אך קיים קרע של סיבי הסיגמנט האנטרומדיאלי. המיניסקוס הלטרלי והמיניסקוס המדיאלי עם אות וצורה שמורים.. מודגמת בצקת ניכרת של כרית השומן על שם הופה באספקט הסופרולטרלי עם בצקת של הפתלה בסמוך. חוסר סדירות של סחוס הפתלה לאורך הפאסט הלטרלי עם הידקקות ניכרת שלו דרגה 3 כולל ב patellar ridge/ שינויים סובכונדלרים נלווים ,הממצאים מחשידים לכיוון maltracking אין נוזל בכמות מוגברת במפרק. מסת השרירים שמורה. אין עדות לציסטת בייקר." נאמר לי שצריך ניתוח..ואני מנסה להימנע מזה ככל הניתן... * האם רק ניתוח לשיחזור הרצועה יציל את המצב ? (לאחר שאני כבר עושה חיזוקים ושחייה וזה לא ככ משפיע ?) * האם כדאי לנסות משהו שמרני נוסף כמו אפוסטרפיה ? * כמה זמן החלמה במידה ואני יעשה ניתוח מתוך הנחה שאני עובד בישיבה במשרד? * איך יכול להיות שהחולשה והקליקים עברו לי לרגל ימין גם כן..? תודה רבה. * האם לניתוח שכזה יש תאריך תפוגה או השפעות ניווניות בעתיד ?

שלום רב הערכה/חוות דעת רפואית של מצב מסוים והמלצות לטיפול נעשה לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, ממה שכתבת הכתובת שלך להפנות את השאלות הינה האורטופד שבדק אותך ומכיר את הממצאים בברך שלך באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. קרע של ACL הינו גורם סיכון לשחיקה של הברך , לרוב הטיפולים הראשוניים הינם שמרניים חיזוק שרירים סביב הברך לגבי סחוס הפיקה- השם Runner's Knee מתייחס לרוב ל כאבים פטלופמורליים(CMP)כונדרומלציה פטלה באם כל הבדיקות שוללות דבר אחר, אך אבחנה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מסיבות רבות o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, זריקות, פיזיותרפיה ולעיתים מגן ברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים