בעיות שונות בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/02/2015 | 13:12 | מאת: אייל

אשמח לעצתך בן 45 עברתי כריתת מניסקוס מדיאלי לפני תשעה שבועות. לפני הניתוח סבלתי מצליעה ניכרת, סבלתי מכאבים שונים באזור הברך, הצלחתי ליישר את הרגל למרות הכאב והייתי מוגבל מאוד בכיפוף לאחר הניתוח התחלתי בפזיותרפיה. סבלתי מכאבים עזים במקומות שונים, צליעה משמעותית,חוסר יכולת ליישר את הרגל ומוגבלות רבה בכיפוף. נשלחתי לMRI נוסף , ולהלן הממצאים החריגים:  באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם קו היפואינטנסי אלכסוני תת קורטיקלי עם בצקת לשדית נרחבת סביבו. הקו עשוי להתאים לקו שבר סוב-כונדרלי אך לא ניתן לשלול שמדובר בגבול היפואינטנסי של AVN. מודגמת דחיסה מינימאלית של הקורטקס באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי אשר לא הודגמה בבדיקת ה-MRI הקודמת. ממצאים אלה דורשים ביקורת MRI בעוד 3 חודשים. מודגמת בצקת לשדית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי אשר הצטמצמה במימדיה בהשוואה לבדיקת ה-MRI הקודמת. מודגמת גם בצקת לשדית באספקט האחורי והתיכון של המשטח הטיביאלי המדיאלי עם קו היפואינטנסי אלכסוני תת קורטיקלי באספקט התיכון של המשטח )חתך 19 סדרה 501(, ייתכן קו שבר סוב-כונדרלי. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם מצב לאחר מניסקטומיה מדיאלית חלקית. מודגם אות חריג אנכי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, ייתכן שינוי פוסט ניתוחי. גוף המניסקוס המדיאלי מודגם קטום כביטוי לשינוי פוסט ניתוחי.  הבנתי שמנוחה והמנעות מדריכה על הרגל היא בסיס הטיפול האם יתכן שזאת תגובה לניתוח?אולי לא נחתי מספיק לפני הניתוח?יכול להיות שזאת תגובה לפיזיותרפיה?מה מהממצאים יכול להסביר את חוסר ישור הרגל?כמה זמן מנוחה בממוצע דרוש? תודה מראש

שלום רב הערכה/חוות דעת רפואית של מצב מסוים והמלצות לטיפול נעשה לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, ממה שכתבת הכתובת שלך להפנות את השאלות הינה האורטופד שבדק אותך ומכיר את הממצאים בברך שלך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים