מה זה פסדאוטיומר בירך ומה הטיפול

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/01/2015 | 21:50 | מאת: ירדנה

אישה בת 75 עברה לפני 10 שנים עברה שני ניתוחים להחלפת פרק ירך הראשון אוסטין מור ולאחר חצי שנה עקב כאבים וחוסר יציבות ניתוח נוסף להחלפהת מלאה בשנים האחורנות סובלת מכאבים קשים שהיו בעונות מעבר לאחרונה הכאבים ממש לא עוזבים אותה לאחר MRI MARS בבירור של מתכת על מתכת תוצאה : מודגמת קולקציה נוזלית נרחבת באספקט האחורי של המפרק הירך הימני משתרעת על פני 3 ס"מ רוחב 1 ס"מ AP וכ 4 ס"מ אורך מתאימה על פי מראה פסאודוטומור קיים נוזל בכמות מועטה בהיקף התותב במיוחד באספקט הפנימי של צוואר הירך יכול להחשיד על התרופפות קלה פרט לכך לשד העצם בהיקף התותב הפמורלי נראה שמור קיימת החלפה שומנית של שריר הגלוטואוס מדיוס מימין כצפוי לאחר התערבות כירורגית קיימים שינויים טנדינוטיים קלים במאחד גיד הגלאוטוס מדיוס על פני הטרוכנטור עם בצקת קלה באיזור זה לסיכום PSEUDTUMOR כמתואר אחורית לתותב חשד בלבד להתרופפות קלה של התותב כמתואר באיזור צוואר הירך לרופא : מה המשמעות של הממצא ? ומה הטיפול שניתן לעשות ? - היה כתוב בתשובה נוזלים האם ניתן רק לשאוב את הנוזלים ?

שלום רב לדעתי יש צורך במעקב רופא מנתח, בבירור סביב הניתוח –עדיף לפנות לרופא המנתח , גם אם זה אומר פניה מספר פעמים, לרופא המנתח המידע הרב ביותר בנוגע לניתוח ויכול הוא להסביר את הליך ההחלמה ,ולהנחות אותך בתהליך לאחר הניתוח נוזלים בדרך כלל זה תגובתי, מתכת על מתכת יכולה ליצור חלקיקים קטנים אשר ליד המשתל יוצרים ממצא הנקרא פסאוטומור, על פניו לא נראה ויש צורך בהתערבות , אך את הממצאים תמיד יש לשפוט לפי ההיסטוריה הרפואית והבדיקה, אי לכך הכי מומלץ לפנות לרופא המנתח בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים