ציסטה ברצועה ACL ברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/01/2015 | 00:59 | מאת: אבישי

שלום, הנני ספורטאי בן 24, בעקבות מתיחה פתאומית בברך ימין לפני כחצי שנה (עלייה חדה מישיבה), נפצעתי בברך ימין. כיום, לאחר כל פעילות מאומצת/ממושכת (30 דק') הברך מתנפחת באזור הארבע ראשי הליטראלי (הקיצוני). עברתי כבר לא מעט פיזיותרפיסטים ואורתופדים, אך ללא מענה משמעי. ביצעתי לאחרונה שתי בדיקות: MRI ו-US. US- הראה כי הכל תקין, אך ריבוי נוזל בכמות קטנה בבורסה הסופראפטלרית – אין לשלול בורסיטיס. MRI- לא הראה ממצא משמעותי, אך בפירוט נרשם- 'מודגמים ציסטיים קטנים ב-ACL פרט לכך הסיבים שמוריים' מה לדעתך הטיפול עבור הממצאים שהראו? מתי אוכל לחזור לפעילות מלאה? תודה רבה על העזרה, אבישי.

שלום רב אבחנה באורטופדיה המלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה על פניו שינויים ב ACL יכולים להיות מטופלים בצורה שמרנית , כגון פיזיותרפיה, זריקות לברך וכדורים באם אין הטבה בהתאם לממצאים ולבדיקות ההדמיה צריך לשקול התערבות בצורת ארתרוסקופיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים