מפרק ירך אוסטיאוארטריטיס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/01/2015 | 21:59 | מאת: ענת

שלום רב אני בת שישים ומפרק הירך שלי שחוק מזה מספר שנים. עד לפני כשלושה חודשים הצלחתי לקיים טווח תנועה סביר כמעט ללא כאבים בעיקר באמצעות התעמלות כמו פילטיס . לפני שלושה חודשים חל מהפך והתחלתי לסבול מכאבים עזים בהליכה בעיקר אך גם במנוחה. פלדנקרייץ, פיזיותרפיה, זריקת קורטיזון, אלקטרותרפיה באמצעות מדבקות לא עזרו. לפי האורתופדים אליהם פניתי,טיפולים שמרנים כבר לא יעזרו לי ועלי להחליף את המפרק. כידוע, רצוי לדחות את הניתוח כמה שיותר בשל אורך החיים הקצר של המפרק קראתי את המאמרים שלך ברשת. האם אתה סבור שניתן יהיה להשתלט על הכאב באמצעות טיפול זה או אחר ולהמשיך לקיים חיים ללא כאב מספר שנים נוספות. עד לניתוח

ענת שלום רב נראה שכבר היית ביעוץ אם אני לא טועה ניתוחי החלפות מפרקים הם אופציה . ניתוחי החלפות מפרקים נעשים לשם איכות חיים ולא לשם הצלת חיים, לכן אין הכרח לעשות אותם , אלא אם החולה עצמו מציין שאיכות חייו נפגעת לרמה כזו שהוא אינו יכול לסבול לעיתים כשהדרגה של השחיקה מתקדמת אין הטבה בכאבים תחת טיפול תרופתי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים