זרמים וכאבים בברכיים וכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/01/2015 | 12:23 | מאת: יהלי מודן

שלום דוקטור, אני בן 16, גובה 170סמ ושוקל 49קג. קצת על בעיות הרגליים שלי; יש לי עצם עודפת בשתי כפות הרגליים הנראת כמו קרסול שני 5סמ מתחת לקרסול (ליד הקשת). יש לי פלטפוט קיצוני בשתי הרגליים ושני אלו גורמים הן לכאבים בעצמות העודפות והן לכאבי ברכיים מדי פעם. עקב זאת, אני משתמש במדרסים ששיפרו מעט את המצב אולם, אני עדיין מוגבל בהליכה ופעילות ספורטיבית שלי עקב זאת, אני הולך לעבור ניתוח בקרוב. יתר על-כן, בעת הליכנ או הפעלת הרגליים יש לי קנאקים עם כל צעד הן מכפות הרגליים והן מהברכיים. אני באתי לכאן מכיוון שלאחרונה, כאבי הברכיים החריפו (בעיקר ברך שמאל) ובנוסף לכך התחילו לאחרונה מין זרמים חשמליים מעל הברכיים באיזור הארבע ראשי (בעיקר בברך שמאל) מדי פעם שדמויים לרטט של פלאפון אלא שהם ללא הפסקה במשך 30-60 שניות. לא מצאתי שום דבר על החלק האחרון בשום מקום ואשמח לעזרה ממך, תודה מראש.

שלום רב אבחנה באורטופדיה המלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. יכול להיות ומדובר בזרמים אשר מקורם מהגב, כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, על פניו נראה שיש גם צורך בבירור של הגב . בירור כאבי גב עם תרדמת יכול להתבצע בעזרת בדיקה פיסיקלית של תחושה ובדיקה שנקראית אלטרומיאוגרפיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים