קליקים חזקים בברך ימין.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/01/2015 | 00:07 | מאת: אריק

שלום. אני בעל עודף משקל בעבר היתי עושה כושר כדי להרזות וכנראה שרצתי עם נעליים לא נכונות ותוך כדי משחחק כדורגל שתי הברכיים התחילו לכאוב בצורה ממש קשה שהיה קשה לי לקום מהכסא או מהמיטה והיה עובר אחרי שבוע של בלי לעשות כלום עם הברכיים אבל שהיתי חוזר לעשות כושר הכאב היה חוזר וכל פעם שהיתי מתכופף טיפה בקימה היה לי "קליק". הלכתי לרופא הוא המליץ לי לעשות מדרסים עקב פלטפוס חמור. (אכן יש לי פלטפוס שמעולם לא הפריע לי ) עשיתי את המדרסים ולא חזרתי לעשות כושר, אני עדין מרגיש שהברכים חלשות. יום אחד התכופפתי ושקמתי הרגשתי כאב חד בברך ימין שעבר רק אחרי 3 שעות . ממש לא יכלתי לדרוך על הרגל. הלכתי לרופא ואחרי בדיקה ואולטרה סאונד נקבע שאין לי כלום והכל תקין. החלטתי לגוון בספורט ןלקנות אליפטיקל שבו אין "בום" על הברך ודרכו אני יוכל לעשות כושר ולהרזות. הבעיה שלי שכל פעם בתחילת האימון שהברך עוד קרה יש לי קליקים ממש חזקים בברך ימין שאני שומע אותם גם עם אוזניות כמו תק תק כל פעם שאני דוחף את עצמי למעלה עם רגל ימין. אחרי שהברך מתחממת והגוף מתחיל לקבל טמפרטורה הקליק נחלש למצב שאני לא שומע אותו אבל עדין יש קליק ממש חלש. אני מרגיש שכל הברכיים שלי הרוסות או לא יודע ושאני לא יחזור להיות כמו שהייתי פעם. מה אתה ממליץ לי לעשות? זה יכול להתרפות מעצמו אם אני ימשיך בכושר או שזה עלול להחמיר ?

שלום רב אבחנה באורטופדיה המלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq http://www.doctors.co.il/ar/15678 דבר אחר שיכול להיות זה קרעים במניסקוס בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס דבר אחר בנוסף לעוד הרבה דברים שיכולים להיות זה כאבים פטלופמורליים(CMP)כונדרומלציה פטלה באם כל הבדיקות שוללות דבר אחר, אך אבחנה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מסיבות רבות o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים