תרופות נוגדות דלקת ושאלה לגבי חשד לקרע במניסוקס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/12/2014 | 21:45 | מאת: אמילי לב-בצינסקי

1. רציתי לברר האם תרופות נוגדות דלקת כגון ארקוקסיה, אתופן, נקסין, ברקסין מותרות לאישה בהריון? יש אצלי חשד לקרע אינטרינסי פריפרי עדין בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם תגובה דלקתית ברקמות הרכות סביב החלק האחורי והפוסטרומידאלי של המניסקוס. 2. האם פיזיוטרפיה תסייע לי או חובה עלי לבצע ניתוח? תודה

שלום רב המלצה לתרופות –יש לשאול את הרופא אשר בדק אותך ומכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך באופן כללי- כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס), תרופות מסוג זה לרוב לא מומלץ לקחת בזמן הריון אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים