כאבים באגן

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/11/2014 | 21:05 | מאת: מוטי

שלום רב, בן 52 סובל מספחת ודלקת מפרקים ספחתית,בשל כאבים באגן והגבלה בתנועות בעיקר של ירך ימין ביצעתי צילום רנטגן,תשובת המפענח '' דפורמציה קלה של ראש הירך והצרות מרווח במפרק הירך הימני. רושם של סגירה חלקית במפרק si ימני.'' מה משמעות הנ''ל ומה מומלץ בהמשך טיפול הדמייה תרופתי וכו' בברכה.

שלום רב אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה כאבים סביב מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה משחיקה של מפרק הירך, צילומי אגן ומפרק הירך יכולים להראות היצרות של סדק מפרק כביטוי לשחיקה של הירך – Narrowing of joint Space. כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים