עזרה בכאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/10/2014 | 16:37 | מאת: אור

שלום, בעקבות כאבים מעל חצי שנה בחוליות עמוד השדרה (באזור חוליות T10 וT11) וגם בעקבות כאבי ברכיים מעל חצי שנה נשלחתי למיפוי עצמות. תוצאות המיפוי היו כך: "אין לראות קליטות פתולוגיות של החומר לאורך ע"ש. הדגשה קלה בקליטה באזור הארטיקולרי-מדיאלי בשתי הברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי או נזק מאמץ שחיקה. הדגשה קלה בקליטה באזור המקורב המדיאלי של כף רגל שמאל, יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ." מה משמעות תוצאות המיפוי? מה יש לי בברכיים? האם זה נזק ניווני ואני צריך לדאוג? ומה הטיפול? (אני בן 20) תודה.

שלום רב בדיקות נעשות לשם אבחון , ומיפוי הינו כלי עזר בלבד, אך חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית והאנמנזה הרפואית .פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית שינויים ניווניים הכוונה היא ככל הנראה לשינויים שחיקתיים מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב מפרק ישנם עוד סוגים רבים של מיפויים FDG עם סוכר מסומן המצביע על אזורים בעלי חילוף חומרים מהיר, או מיפוי עצמות עם כדוריות דם מסומנות לגילוי זיהומים תושבת המיפוי שלך כמו כן אינה ספציפית ויש לשפוט אותה בהתאם להיסטוריה הרפואית ובדיקה פיסיקלית בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים