פענוח והמלצה MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/10/2014 | 07:28 | מאת: תום

שלום ד"ר, ביצעתי בדיקת MRI ואני מעוניין לקבל המלצות ממך. תודה מראש סיכום: קו שבר סוב-כונדרלי בקונדיל הפמורלי עם בצקת לשדית נרחבת סביבו, לביקורת MRI בעוד כ-3 חודשים. התוויה קלינית: חשד ל-AVN. ממצאים: מודגמת בצקת לשדית נרחבת בקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגם באספקט התיכון של הקונדיל קו היפואינטנסי אלכסוני תת קורטיקלי, העשוי להתאים לקו שבר סוב-כונדראלי, ללא עדות לתמט של המשטח הפרקי, מומלצת ביקורת MRI בעוד כ-3 חודשים. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מודגמת טנדינוזיס מינימלית של גיד הארבע ראשי הדיסטלי. גיד הפיקה הודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית. מודגם ברצס הלטרלי של המדור הפטלו-פמורלי סירכה סינוביאלית (חתכים אקסיאליים 23 ו-22, סדרה 6). ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .

שלום רב פענוח בדיקות הדמיה נעשה לאחר עיון בבדיקות ההדמיה ובהתאם לממצאים הפיסיקליים וההיסטוריה הרפואית אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים