כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/09/2014 | 11:36 | מאת: שלמה

שלום רב: אשמח ואודה על קבלת חוות דעת באשר לטיפול הנדרש. להן תוצאות בדיקת ה - MRI של אשתי. תאריך הבדיקה: 1/8/2014 בדיקה: MRI מפרקי הגף התחתון ימין, ללא חומר ניגוד. ממצאים: MRI של שני הברכיים סיבת הפניה: כאבים ברך שמאל: נוזל תוך מפרקי בנפח קטן. יש ציסטה פופלטיאלית מדיאלית. יש קרע של המיניסקוס המדיאלי. המיניסקוס מעוות עם סינגל מוגבר בקרן האחורית ובגוף המיניסקוס. באזור גוף המיניסקוס יש רושם של מרכיב רדיאלי לקרע. המיניסקוס אינו מוסט באופן משמעותי מחוץ לקו המפרק. יתכן ויש מתלה קטן בגבול האחורי של המיניסקוס. הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע. אין בצקת מח עצם. יש שינויים ניווניים בולטים במפרק הפטלו פמורלי עם שחיקת סחוס כמעט מלאה בצד הלטרלי, פסודוציסטות ומוקדים של סינגל מוגבר בעצם. שינויים ניווניים קלים יותר במפרק הפמורוטיביאלי עם שינויים בעוצמת אות הסחוס הכולל מוקדים חסרי סינגל היכולים להצביע על הסתיידויות בקונדיל הפמורלי המדיאלי והלטרלי ושינויים קלים יותר בצד הטיביאלי של המפרקי. לסיכום: קרע בעל מאפיינים ניווניים במיניסקוס המדיאלי. שינויים ניווניים בולטים במדור הפטלו פמורלי וקלים יותר השאר המדורים. ציסטה על שם בייקר. ברך ימין: נוזל תוך מפרקי בנפח קטן. יש ציסטה פופלטיאלית מדיאלית. יש קרע נרחב של המיניסקוס הלטרלי. הקרע מערב בעיקר את הקרן הקידמית ולא את גוף המיניסקוס. גוף המיניסקוס מוסטת חלקית מחוץ לקו המפרק. הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע. בגבול האחורי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי יש מוקד או מוקדים ציסטיים תוך מפרקיים תת סחוסיים קטנים. במדור הלטרלי יש שינויים ניווניים בולטים הכוללים שחיקה וארוזיות בסחוס ומוקדים תת סחוסיים עם פסודוציסטות ומעט בצקת מח עצם בצד הפמורלי ופסודוציסטה קטנה בצד הטיביאלי. שינויים ניווניים נראים גם במפרק הפטלו פמורלי עם שינוי בעוצמת אות הסחוס, ארוזיות וקרעים ומוקדים תת סחוסיים. הגידים שמורים. לסיכום: קרע בעל מאפיינים ניווניים במיניסקוס הלטרלי. שינויים ניווניים הבולטים במיוחד במדור הלטרלי אך גם במדור הפטלו פמורלי. ציסטה על שם בייקר. רופא חותם: ד"ר יעקב אפלבוים

30/09/2014 | 20:14 | מאת: שלמה

מידע נוסף: אשתי בת 70, משקל 82 ק"ג. לפני שנתיים קבלה זריקת דיפרוספאן שעזרה לה. לפני כ - 3 חודשים קיבלה שוב אותה זריקה שלא עזרה. לפני כחודש וחצי קבלה זריקת סינוויזק שגם לא עזרה. עד לפני 3 חודשים הייתה הולכת כחצי שעה ליום.עכשיו לא הולכת. בתודה מראש ובברכת חתימה טובה

שלום רב אבחנה באורטופדיה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות הדמיה באם מדובר אצלך בשחיקה של הברך ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים