כאבי רגליים + קנאקים בברכיים בעת יישור

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/09/2014 | 11:23 | מאת: MB

דוקטור שלום, מזה מספר חודשים , יש לי כאבי רגליים בד"כ מתחת לברך בחלק האחרוי וגם יש קנאקים בברך בכל פעם שאני מיישר אותה. עוד אציין שיש לי מידי פעם זרמים בירך החיצונית הימנית אשר יורדים עד כרית הכף רגל. וגם זרמים בשתי השוקיים ומטה. עם תחושת חום באזור גב תחתון. בבוקר כשאני קם הרגליים מאוד עייפות ונדרש פיזיותרפיה של כמה דקות בכדי לפעול כרגיל. אציין כי אני בן 49 בריא והייתי מתעמל עד לפני 4-5 חודשים בחדר כושר כשנתיים (משקולות , ריצה...) משום מה האורתופד שלח אותי ל CT גב תחתון ופיזיותרפיה. הוא טוען שזאת אולי פריצת דיסק קטנה, כי אין כאבי גב משמעותיים. האם לא מדובר בבעיית רגליים? ברכיים? אשמח לשמוע תשובתך מה לעשות.

שלום רב ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה אבחנה באורטופדיה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות הדמיה באופו כללי מאוד - כאבים לאורך הרגל יכולים להיות מוקרנים מהגב, אך גם מפרק הירך יכול להקרין גם לברך , הקרנה של הכאב מהגב היכולה להיות מלווה בתרדמת. יכול להיות ומקור הכאב הוא מהגב -כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, ותחושת כובד ברגל יכולי להיות בנוסף למספר רב של דברים אחרים גם סינדרום פיריפורמיס Piriformis Syndrome לחץ על העצב הסכיאטי שהוא אחד מהעצבים הראשיים של הרגל ביציאתו מאזור האגן מתחת לשרירי הפירופורמיס , לחץ זה יכול ליצור הקרנה של הכאב לאורך הרגל באופן כללי כאבים באזור מפרק הירך יכולים , להיות כאבים מוקרנים מהגב, יכולים הם להיות עקב בעיה במפרקי הירך עצמם(כגון שחיקה,קרע בלברום, תסמונת תפס FAI ) ויכולים להיות סיבות רבות אחרות כדוגמת בקע מפשעתי או פמורלי, דלקות שונות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים