נפיחות מתחת לפיקה וכאבים במשך מספר שבועות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

17/09/2014 | 20:24 | מאת: שחר

ד"ר יקר, לפני שלושה שבועות לאחר תרגול יוגה וככה"נ בעקבות מתיחה של הארבעה הראשי תוך כדי כריעה והפעלת משקל על הברך התחילו לי כאבים קלים במקומות שונים מתחת לברך. מאז יש לי נפיחות לא גדולה אך מאוד קשיחה ממש מתחת לפיקה בצד החיצוני (גולה קטנה וקשיחה באיזור של הסחוס התחתון הלטרלי). בינתיים הייתי פעמיים אצל אורטפוד בהתחלה הוא אמר שמתחתי רצועות ומאוחר יותר העריך שיש לי בעיות בגיד הפיקה. אני לא עושה פעילות גופנית ומשתדל להמעיט בהליכה , אולם הנפיחות לא יורדת וכאב קל נמשך כל הזמן. במיוחד אחרי כריעה על הברך היא מתנפחת ויש והכאב מתגבר. אין לי בעיה של תנועתיות. בנוסף האורטופוד אצלו נבדקתי אמר שלדעתו אין לי שחיקה בסחוס, האם ניתן לקבוע דבר כזה אך ורק על פי מגע? תודה רבה

17/09/2014 | 21:26 | מאת: שחר

שחכתי לציין שיש לי external tibial torsion שגרם לי בעבר לבעיות יציבה לפני שהייתי מודע אליו, מאז שהתחלתי יוגה היציבה שלי די הסתדרה , אולם עדיין בכל צעד שלי הברך פונה בזוית שונה מכף הרגל אשר נוטה החוצה.

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים