פיענוח ממצאי MRI ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/09/2014 | 10:01 | מאת: יצחק

שלום ד"ר בנדר, אני בן 43, ספורטאי, לאחרונה סובל מכאבים בברך, לא משהו בלתי נסבל, בעיקר בבוקר ובפעילות ספורטיבית. לאחרונה ירידה בכאב, אך טרם חזרתי לפעילות ספורטיבית. להלן פיענוח ה MRI שביצעתי, תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הסריקה בוצעה בטכניקת SE ,GRE ,STIR בשקלול T1, PD, T2, IR במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. ברקע כאבי ברך. לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם. תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים שמור. רצועות צולבות עם ניוון מוצינוזי אך הציר והרציפות שמורים. רצועות קולטרליות שמורות. סחוס פטלופמורלי רטינקולום וסחוס מפרקי שמורים. ללא שחיקה ללא פגמים משמעותיים. מניסקוסים: הפנימי מדגים אות חריג מפושט החוצה את הקרן האחורית נראה כניוון מוצינוזי. יתכן מרכיב של קרע ניווני קצר. האות החריג מגיע לגוף המניסקוס. מניסקוס צדדי עם שינוי מוצינוזי מתון בקרן הקדמית. בסריקת הגומה הפופליטאלית לא מודגמת ציסטה מסוג בייקר. תפליט קל בבורסה SMG. בסיכום: ממצאים כמפורט לקורלציה עם הקליניקה של הנבדק. אשמח לחוות דעת ראשונית בברכה

שלום רב פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית , ממה שכתבת לא ניתן להגיע מסקנה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים