פיענוח MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

09/09/2014 | 17:18 | מאת: שי

שלום רב , אני בן 35 סובל מזה תקופה ארוכה מכאבי חזקים בברך ימין , ואך לעיתים תכופות מ " בריחה " ו " נקישות / קליקים " בעת תנועה לאחר ישיבה ממושכת . נשלחתי לצילום MRI ובתוצאה נרשם שיש מניסקוס לטרלי דיסקואידי , מה זה אומר ? ממה זה נובע ?מה הטיפול ? תודה

שלום רב מניסקוס דיסקואידלי –הינו שינוי בצורת המניסקוס. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי). מניסקוס דיסקואידלי מופיע בצד הלטרלי ברוב המקרים, הצורה של המניסקוס הלטרלי במקום הצורה הנורמלית של האות C באנגלית לצורה של דיסק סולידי . רוב האנשים עם מניסקוס דיסקואידלי מעולם לא ידעו שיש להם מניסקוס דיסקואידלי, ומעולם לא ירגישו בשום כאב או הפרעה בחלק מהאנשים דיסקואיד מניסקיאלי יכול לגרום לכאבים באספקט הלטרלי-הצדדי, עם תחושה של מה שנקרה באנגלית POPPING SENSATION , קול פיצוח הטיפול השמרני בדרך כלל כולל טיפול פיזיוטרפי וטיפול סימפטומטי בכדורים ומשחות מקומיות ישנם גם טיפולים ניתוחיים בדרך כלל ארטרוסקופיה של הברך אם הטיפול שמרני-הלא ניתוחי אינו מועיל בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים