פענוח אולטראסאונד ברך וחזרה לכושר

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

12/08/2014 | 09:06 | מאת: מייקי

שלום רב , אני מתאמנת שנים רבות בספינינג ורוכבת מזה כשבועיים התפתחו אצלי כאבים בברך שמאל במיוחד בחלק האחורי בזמן קיפול אין קושי בהליכה או נעילת ברך. הופניתי לאולטראסאונד אשר ממצאיו הן : בסריקת השקע הפופליטאלי בשתי הברכיים אין עדות סונוגרפית לציסטה עש Baker. בשקע הפופליטאלי של הברך השמאלית מודגם ממצא ציסטי 8/5/6 ממ גודלו. מבחינת מקומו מתאים יותר לציסטה מניסקיאלית מאשר לציסטה על שם בייקר. גידי הפטלה והקוואדריספס בברך שמאל הודגמו ללא עדות לקרע או הסתיידויות. יש נוזל עודף בכמות קטנה בבורסה הסופרה פטלרית. רצועות קולטרליות מדיאליות ולטרליות הודגמו ללא ממצא חריג. יש בלט רקמה מינימלי מהסדק המדיאלי של ברך מחשיד ל MM מה הכוונה ? האם תמו ימי רכיבתי / ספינינג אני ממש מיואשת מהמצב אודה לכם על תשובה מהירה התור לרופא הינו רק בעוד שבועיים ואני ממש במתח וייאוש

שלום רב אבחנה והמלצות לטיפול ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה MM משמעו MEDIAL MENUSCUS , מניסקוס מדיאלי בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים