קרע בלברום

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

04/07/2014 | 11:03 | מאת: בני

אני בן 66 לאחר תלונות רבות על כאבים במיפרק שמאל נשלחתי לבדיקת ארתוגרפיה של הירך תוספת לבדיקה עם גדוליניום. בפיענוח ארתוגרפיה קיבלתי דוח שמבחינתי מפחיד האם ניתן להסבירו בשפת בני אדם עד המועד שאראה רופא יחלוף כחודש... בדוח נכתב"אי סדירות של ראש הפמור החיצוני בתוספת גרמית חיצונית ...וחלקה יכול להיות על רקע מנגנון צביטה" "אי סדירות של הסחוס המיפרקי בחלק העליון..והיצרות בחלק התחתון" ...למרות זאת זווית אלפא 47 מעלות בגדר הנורמה" מה אני אמור לעשות בינתיים? האם צריך לנתח כמה זמן ממתינים?? תודה מענה

שלום רב פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית באופן כללי פגיעה בסחוס הינה שחיקה של מפרק הירך , ישנם דרגות , צביטה כוונה ל FAI אם מדובר שחיקה של מפרק הירך , שחיקה של מפרק הירך בשלבים מתקדמים גורמת לכאבים רבים,צליעה והגבלה בתנועות הירך, קיים קושי בעליה וירידת מדרגות בקימה מישיבה והליכה למרחקים, ככל שהשחיקה מתקדמת קשה יותר לבצע פעולות פשוטות כגון לגרוב גרביים, ולנעול נעליים. הבדל באורך הרגליים נפוץ בבדיקה פיסיקלית כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב שחיקה של מפרק הירך ניתן לאבחן בצילום אגן ומפרק ירך, וכמו כן חשובה הבדיקה הפיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב אנטומיה לא תקינה של מפרק הירך כתוצאה מהתפתחות לקויה של מפרק הירך גורמת לשחיקה מוקדמת-בגילאים יותר מוקדמים של מפרק הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות חוסר או התפתחות לקויה של עצם האגן הגורמת להיעדר כיסוי מספק של ראש הירך, או לחילופין לכיסוי מועט של ראש הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות גם כיסוי יתר של ראש הירך ואז מדובר תסמונת תפס/התנגשות FAI . תסמונת תפס או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI. FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים