קרע בגוף המיניסקוס המדיאלי...-ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/06/2014 | 11:48 | מאת: איריס

להלן תוצאות בדיקת mri בברך של בני בן 19 המיניסקוס בלטרלי מראה אות וצורה רגילים יש קרע בגוף המיניסקוס המדיאלי. גוף המיניסקוס דחוק החוצה אל מתחת ל MCL כ- 3 מ"מ הרצועות הצולבות ACL, PCL' הקולטרליות MCL LCL , גידי הקוואדריספס והפתלנ מראים אות ועובי רגילים. אין נוזל תוך מיפרקי בכמות מוגברת אין ציסטה על שם בייקר לא הודגמו פגמים סחוסיים פוקאליים במדור הלטרלי או הפתלופמורלי לסיכום: קרע בגוף המניסקוס המדיאלי עם אי ספיקה משנית של המניסקוס רציתי לדעת מה משמעות הנ"ל יקח כמה ימים עד שבני יראה רופא האם זה מצב המצריך ניתוח? קצת מידע שאדע על מה מדובר בתודה מראש איריס

שלום רב בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס אבחנה והמלצות לטיפול כולל טיפול ניתוחי ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה, אי לכך מומלץ לפנות עם התשובה לאורטופד המטפל בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים