אוסגוד שלאטר

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/05/2014 | 08:30 | מאת: רותם

שלום בנימין, אני סובל כבר מזה באיזור ה7-8 שנים מאוסגוד שלאטר בברך ימין (מתבטא בעיקר בקושי בשעת התכופפות, או ביצוע תנועות סיבוביות עם הברך, או בכללי ספורט אירובי כגון ריצות). לפני כשנה החלטתי לרכוש רצועת ברך (מהגדולות שמתלבשות טיפה על הירך ועל השוק גם), כשאני שם אותם בעת פעילות ספורטיבית (טיפוס), זה חוסך ממני טיפה כאב. לאחרונה החלטתי לנסות שוב לטפל בבעיה (לאחר שלאורך השנים אמרו לי שזה יעבור או שאין מה לעשות), רופא היפנה אותי לטיפול פיזותרפיה ובנוסף לקחתי כדורי Brexin ל-20 יום. אני עכשיו לקראת טיפול הפיזותרפיה החמישי וסיימתי ליטול את הכדורים. העניין הוא שההרגשה בברך לא משתפרת אלא להפך. לעניין, רציתי לשאול 2 שאלות בנושא: שמעתי אתמול על תוספי תזונה Collagen ו-Glucosamine מחברים, האם לתוספי תזונה יש באמת יכולת לסייע בסיטואציה כזאת? והאם יש סיכוי שרצועה שחובקת את הפיקה בלבד יכולה להיות אפקטיבית יותר מהרצועה הגדולה שלא מכסה את פיקת הברך? אודה מאד על תשובה בנושא, יום טוב!

שלום רב בגילאים צעירים בעיקרים בנערים בגילאי 13-15 עומס על לוחית הצמיחה של השוק המקורב מקום הנקרה טיביאל טוברוסיטי- יכול ליצור גבשושית גדולה במקום-דבר זה נקרה אוסגוד שלטר, לרוב עם הורדה בעומס על הברך, סגירה של לוחית הצמיחה דהיינו גיל מבוגר יותר הסימפטומים עוברים לרוב. ישנם מקרים שלא ואז יש צורך בטיול אורטופדי שיכול לכלול גם חבק למקום. לעיתים בגילאים מבוגרים יותר ישנה גירוי של גיד הפיקה וכאבים מקומיים, טיפולים הם שונים ומגוונים המלצות לטיפול ניתנות התאם לממצאים הפסיקיליים ובהתאם לבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים