כאבים בברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/05/2014 | 11:01 | מאת: קובי

סובל מגיל צעיר בברך ימין. בארבעה חודשים התחילו כאבים. הצילום רנטגן הדגים פרגמנט עצם בקצה המרוחק של patellar tendon מדובר ב residual osgoot shlater. הרופא המליץ על ניתוח הוצאת פרגמנט עצם. האם יש טיפול אלטרנטיבי? מהו סוג הניתוח אורטוסקופיה? מהם תופעות הלוואי לאחר הניתוח? האם חוזרים לתפקוד ברמה של פעילות ספורטיבית?

שלום רב אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בגילאים צעירים בעיקרים בנערים בגילאי 13-15 עומס על לוחית הצמיחה של השוק המקורב מקום הנקרה טיביאל טוברוסיטי- יכול ליצור גבשושית גדולה במקום-דבר זה נקרה אוסגוד שלטר, לרוב עם הורדה בעומס על הברך, סגירה של לוחית הצמיחה דהיינו גיל מבוגר יותר הסימפטומים עוברים לרוב. ישנם מקרים שלא ואז יש צורך בטיול אורטופדי שיכול לכלול גם חבק למקום. לעיתים בגילאים מבוגרים יותר ישנה גירוי של גיד הפיקה וכאבים מקומיים, המלצות לטיפול כאמור ניתנות התאם לממצאים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים