כאבים בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/04/2014 | 23:36 | מאת: גני

שלום רב! לאחרונה (כ3 שבועות) הופיעו לי כאבים מעל פטלה באיזור עליון-לטרלי (מקום חיבור גיד קוודריצפס?!) מימין- הכאבים הם בעליה וירידה במדרגות, בהתישבות ובהקמה מהכסא, בנהיגה ובימים אחרונים גם בישיבה ללא פעולות. יש לי הרגשה שהכאבים מחמירים מיום ליום- כדוגמה בהתחלה כאב לי רק במדרגות ובתנועות בעמידה ועכשיו זה גם כואב בכיפוף בשכיבה. בישיבה אני יכולה למצוא ממש נקודת כאב בחלק עליון-לטרלי מעל פטלה וכאבים בתנועה הם גם מדיאלי מסביב הפתלה (רושם שבפנים). עשיתי us ברך שלא הדגים פגיעה בגיד של קוודריצפס, ציסטות או נוזל בתוך המפרק ברך. אני בת 28. יש לי עודף משכל (bmi 30). לא עושה איזשהוא ספורט אקטיבי קבוע למעט הליכות ארוכות עם כלב. בנוסף נוסעת באוטו כשעתיים ביום ובעבודה רוב הזמן יושבת (אני מתמחה ברדיולוגיה). השאילה שלי - עד כמה דחוף לטפל בזה- האם אפשר לנסות טיפול בnsaids ללא בירור נגיד בmri או שזה דורש התיחסות מיידי? תודה רבה על האפשרות לשאול שאילה. אני בתקופת מבחנים שלא מאפשר לי לעשות כרגע בירור מלא.

שלום רב אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה סופרה פטלרי (מעל לפיקה)-סופרהפטלר טנדיניטיס??, יכול להיות ומדובר בגירוי דלקתי מקומי, אך כאמור אחר הבדיקה שלך במרפאה יכלו הרופאים שיבדקו אותך לאושש את האבחנה על פי ממצאי הבדיקה ולעזור לך בטיפול בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים