כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/04/2014 | 16:58 | מאת: דביר

ד"ר בנדר שלום, אני סובל מזה זמן רב מכאבים חזקים מאוד בברכיים. עברתי לאחרונה בדיקת MRI. להלן הממצאים: מודגמים אותות תקינים ממרקם שרירי הירך ללא עדות לקרע של השרירים לרבות של שריר הארבע ראשי. מודגמים אותות חריגים בגיד הארבע ראשי באזור אחיזתו אל הקוטב העליון של הפיקה יתכן כביטוי לקרע חלקי אינטרסטיציאלי. גיד הפיקה מודגם תקין. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. מיצבי הפיקה שמורים . סחוס הפיקה תקין. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות ללא עדות לשברים או בצקות הרצועות הצולבות והקולטרליות מודגמות תקינות. מודגם מניסקוס לטרלי דיסקואידי ללא עדות לקרע. המניסקוס המדיאלי מודגם תקין. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית ללא עדות לציסטה פופליטיאלית לסיכום: מניסקוס לטרלי דיסקואידי כמתואר קרע חלקי אינטרסטיציאלי של גיד הקוודריצפס כמתואר האורטופד אליו הלכתי אמר שמבחינתו אין לו איך לעזור לי. מה ניתן לעשות? האם וכיצד ניתן להתאמן עכשיו?כרגע אני מאוד מוגבל באימונים בגלל הכאב.. תודה רבה, דביר.

שלום רב אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה מניסקוס דיסקואידלי –הינו שינוי בצורת המניסקוס. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי). מניסקוס דיסקואידלי מופיע בצד הלטרלי ברוב המקרים, הצורה של המניסקוס הלטרלי במקום הצורה הנורמלית של האות C באנגלית לצורה של דיסק סולידי . רוב האנשים עם מניסקוס דיסקואידלי מעולם לא ידעו שיש להם מניסקוס דיסקואידלי, ומעולם לא ירגישו בשום כאב או הפרעה בחלק מהאנשים דיסקואיד מניסקיאלי יכול לגרום לכאבים באספקט הלטרלי-הצדדי, עם תחושה של מה שנקרה באנגלית POPPING SENSATION , קול פיצוח הטיפול השמרני בדרך כלל כולל טיפול פיזיוטרפי וטיפול סימפטומטי בכדורים ומשחות מקומיות ישנם גם טיפולים ניתוחיים בדרך כלל ארטרוסקופיה של הברך אם הטיפול שמרני-הלא ניתוחי אינו מועיל בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים