כאב ברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/04/2014 | 23:50 | מאת: עוזי

אני בן 73. כאבים בברך ימין מזה כ 13 שנה. לפני כ 11 שנה עברתי אורטרוסקופיה שלאחריה 3.5 שנים הכאב פחת מאד. לאחר חזרת הכאבים ועד היום עשיתי: פיזיוטרפיה, הידרוטרפיה, אפוסטרפיה, זריקת סטרואידים ואח"כ ההחדרת גלי רדיו במרפאת כאב תחת שיקוף. הרוב לא עזרו ומה שכן - לעד שבועיים בלבד. הכאב מתבטא רק בהליכה, לאחר כ 30 דק'. אני צולע במידה משתנה. בבדיקת אורטופד לאחרונה קבע: "מנח ברכיים בוארוס יותר מימין. חוסר יישור של כ 10 מעלות כיפוף 120,רגישות מדיאלית ניכרת". בצלום השבוע הממצא "שינויים ארטרוטיים עם הצרות קשה ברווח מפרקי" בעבר נהגתי לטייל הרבה ברגל, מה שנמנע עכשיו, גם משום שיש לי כאבים בשל שינויים ניווניים בצוואר (קשים יותר) והן בגב תחתון. גם יש לי שינויים ארטרוטיים במפרקי אצבעות הידיים. אני עושה פעילות גופנית ככל שאפשר. האם זריקות היאלורוניות או אורטוקין תוכלנה לעזור? או שרק ניתוח החלפת ברך נותר לי לעשות - למרות ה"מחיר" של החלמה ממושכת ושבועות ראשונים עם כאב לא פשוט, כאשר יש בכל ניתוח סיכונים מסוימים ואחוזי אי הצלחה. אם המסקנה ניתוח החלפת ברך: באם הצלום מראה היצרות בצד המדיאלי בלבד תדרש רק החלפת חצי ברך?

שלום רב אבחנה באורטופדיה והמלצות לטיפול/בירור ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה החלפת חצי ברך –אינה מטפלת בשינוי במנח הברך לכיוון וארוס, החלפת חצי מפרק ברך נעשית רק כשיישנם שינויים במדור הפנימי של הברך. הגבלה ביישור של 10 מעלות ושינוי ציר הברך לוארוס מעלה חשד לפגיעה רב מדורית ולא רק מדור מדיאלי-זאת ניתן לשפוט על סמך הצילום והבדיקה אחוזי הצלחה של זריקות מסוימות תלוי בגורמים רבים ביניהם שלב המחלה , ככל שהשחיקה גדולה יותר הסיכוי שהזריקות יעזרו הוא קטן יותר הזרקות לתוך המפרק נחלקות למספר קבוצות o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק. אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq http://www.doctors.co.il/ar/15678 ניתוחי החלפות מפרקים הם אופציה . ניתוחי החלפות מפרקים נעשים לשם איכות חיים ולא לשם הצלת חיים, לכן אין הכרח לעשות אותם , אלא אם החולה עצמו מציין שאיכות חייו נפגעת לרמה כזו שהוא אינו יכול לסבול לעיתים כשהדרגה של השחיקה מתקדמת אין הטבה בכאבים תחת טיפול תרופתי מצורפים קישורים לשיטה חדישה להחלפת מפרק ברך-ברך מותאמת אישית ברך מותאמת אישית-סרטון ביו טיוב http://youtu.be/NWkGOxaeBUY מאמר בעיתון הארץ http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1695569 ברך בהתאמה אישית יתרונות השיטה הניתוחית http://www.drbender.co.il/articles/69-advantages-new-method בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים