עזרה באבחנה ופענוח MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/03/2014 | 19:48 | מאת: יעל

ד"ר בנדר שלום, מזה כשנה וחצי אני סובלת מכאבים באגן הימני וטרם אובחנתי. הכאבים החלו כשהייתי בתחילתו של הריון (שבוע 6) והם התגברו עד שלא יכולתי לתפקד ולמעשה הייתי בשמירת הריון במשך חצי שנה. במהלך ההריון ביצעתי בדיקת MRI של עמוד שדרה מותני (תקין) ושל פרקי ירכיים שהראתה שיש בצקת לשדית בחלק הימני של מפרק הסקרום. עקב כך התעורר החשד שמדובר בסקרואילאיטיס (אם כי אני לא סובלת מהסימפטומים האופייניים לדלקות פרקים). מבחינת טיפול - קיבלתי עירויי סטרואידים במשך שבוע במהלך ההריון - וזה עזר למשך חמישה ימים בלבד. עיצת הרופאים היתה להמתין לאחרי הלידה - אולי המצב ישתפר מעצמו. כמו כן, טיפול בארקוקסיה 90 ובאטופן לא עזרו כלל. לפני כשבוע ביצעתי MRI נוסף וזה מה שנכתב בפענוח: ניתן לראות בצקת תוך לשדית בערכי T2 FAT SAT ו- PD FAT SAT משני צידי המפרק הסקרואיליאקלי הימני ובצד הסקרלי של המפרק הסקרואיליאקלי השמאלי, עם ספק סינוביטיסקלה במפרק הימני וסקלרוזיס קל דו"צ ממצאים שיכולים להתאים לסקרואילאיטיס פעילה. שאלותיי הן: 1. האם הפירוש הוא שיש כעת אבחנה סופית כי מדובר בסקרואילאיטיס ואם כן- כיצד מטפלים בה? (הרופאה המטפלת שלי התחילה לדבר על טיפול ביולוגי, אבל לא לגמרי הבנתי איך זה עובד) 2. מהן סינוביטיס וסקלרוזיס? האם מדובר בבעיה נוספת או שמדובר על ממצא שמעיד כי יש סקרואילאיטיס. תודה מראש וסליחה על האורך.

שלום רב סקרואילאיטיס יכולה לבוא כביטוי למחלה ראומטית כלשהי או לבדה כדלקת מקומית סקלרוזיס הינה חלק מתמונה רנטגית של סקרואילאיטיס סינוביטיס- הינה גירוי דלקתי של מעטפת המפרק בחלק מהאנשים יכול זה להיות ביטוי למשהו חולף, לדוגמא בילדים זה יכול להיות דבר מה הנקרה Transient SYNOVIYIS גירוי חולף של מעטפת מפרק הירך לאחר צינון אך אצל אחרים יכול זה להיות ביטוי לממצאים אחרים כגון פגיעה בראש הירך(פרטס) –ניתן לראות בצילום , או ביטוי למחלות ראומטיות כלשהן בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים