עזרה בפענוח MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/03/2014 | 21:56 | מאת: דוד

הי, אודה לך אם תוכל לעזור לי להבין את תוצאות הMRI. בן 30, כאבי גב וברכיים יומיומיים כבר כמה שנים - לא כאב חד בלתי נסבל, אלא כאב יומיומי מציק שפוגע בתפקוד ומגביל פעילות. בבדיקת MRI הכל תקין מלבד: "תפליט קל בינוני בבורסות ובחלל המרפק" "מניסקוסים: הצדדי שמור, הפנימי עם שינוי מוצינוזי בקרן האחורית" מה משמעות תפליט? בורסות? שינוי מוצינוזי? והאם הממצאים הללו יכולים להסביר כאבים ממושכים כאלה? תודה רבה!

שלום רב פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים לאחר קבלת היסטוריה רפואית תפליט הינו נוזל בברך בורסיטיס כוונה לגירוי דלקתי במעטפת שנקראת בורסה, המעטפת מצויה במפרקים גדולים תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורות של הברך בדרך כלל בסטרוקטורה שנקרית בורסה שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות הל מפרק הברך. כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים