כאב בצד ברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/03/2014 | 20:09 | מאת: אורי נוימן

שלום, אני רץ מזה כשנתיים. התחלתי ממרחקים קצרים של 2-3 ק"מ, ולאחרונה ביצעתי ריצת חצי מרתון - 3 פעמים. אני רץ לפחות פעם בשבוע, עד לפני כשלושה שבועות - ללא כאבים כלל. לפני כשלושה שבועות רצתי בחדר כושר (בו אני רץ רק כשיש מזג אויר קיצוני בחוץ), לאחר 4 ק"מ חשתי כאבים בצד ברך שמאל - לא על העצם אלא מצידה השמאלי. למרות זאת ולצערי, המשכתי בריצה עד 10 ק"מ. כעבור מספר ימים התחלתי לרוץ ולאחר דקה חזרו אותם כאבים. לאחר כשתי דקות הפסקתי את הריצה כי לא יכלתי להמשיך. נחתי מספר ימים ושוב ניסיתי לרוץ, ושוב אותה תוצאה. היום ניסיתי בפעם השלישית - כאמור - מנוחה של חמישה ימים בין כל ריצה לפחות - ושוב. הכאב מגיע בנחיתה ובתזוזת הרגל - רק בצד שמאל. במעבר להליכה הכאב פוסק, ולא חוזר במנוחה והליכה כלל. לעולם לא היה לי שבר/נקע ברגל. אודה לייעוץ. תודה רבה, אורי.

שלום רב כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. בהתאם לאבחנה ניתן הטיפול ביניהם לכאבים ממקור גבי, אגן-מפרקי ירך, ברכיים או כפות הרגליים o NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית סביב מפרק הברך (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס) כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב, ישנם תרופות אחרות לכאבים יש להתייעץ עם הרופא המטפל לקבלת מרשם דלקות או גירויים דלקתיים בברך יכולים להיות מסיבות רבות לכן חשוב מאוד לאבחן את הבעיה ולטפל במקור הבעיה כמו בדלקת עצמה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים