שלום רב, עזרה בפענוח mri

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/03/2014 | 22:50 | מאת: יהודה ציפורי

שלום רב, אני אחרי mri, והייתי רוצה לבקש בבקשה, אם אפשק להציץ בתוצאות ולתת אבחנה קצרה, כמובן שאלך לאורטופד, רק הייתי רוצה לקבל בינתיים כיוון לפענוח: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימנית: הסריקה בוצעה בפרוטוקול ברך ללא הזרקה של גדוליניום. עדיין כאבים. חשד לקרע בסהרון מדיאלי. .ACL סיבת ההפניה: מצב לאחר שחזור . נעשית השוואה לבדיקה קודמת מתאריך 17.7.12 הסחוסים הארטיקולרים .ACL 1. מבנים גרמיים שמורים. לציין ברגים בפמור ובטיביה לצורך שחזור שמורים. 2. מבנה תקין של הסהרון הלטרלי. קרעים בכל חלקי הסהרון המדיאלי. .ACL וגידי הפטלה והקוודריצפס. מצב לאחר ניתוח לשחזור LCL, MCL, PCL- 3. מבנה תקין של ה משוחזר קומפטנטי בעל מהלך עובי סיגנל ורצף תקינים. ACL מודגם 4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. 5. בגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה סינוביאלית אחורית מדיאלית די קטנה מפותלת על שם בייקר. .PCL - ריבוי של נוזל סינוביאלי בגומה האינטר קונדילרית הפמורלית האחורית בעיקר מאחורי ה 6. כמות רגילה של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הצדדיים שלה. 7. שינויים צלקתיים לאחר ארטרוסקופיה בשומן התת פיקתי על שם הופה, באספקט המדיאלי. כמובן עם דגש לזה : ''קרעים בכל חלקי הסהרון המדיאלי'' בהערכה רבה, ותודה רבה מראש !!!

שלום רב אבחנות וחוות דעת באורטופדיה ניתנות לאחר היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בצילומים בדיקות הדמיה, בדיקות הדמיה כגון MRI יש לבחון ביחס לממצים הפיסיקליים, מומלץ יעוץ רפואי בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ץ באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים