כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/03/2014 | 00:12 | מאת: יפעת

לאחרונה מרגישה רגליים כבדות עם כאבים ורגישות בצד הפנימי של ברך ימין. קיבלתי ארקוקסיה 60 וזה חלף. אך כשאני הולכת זמן רב או נמצאת בלחץ נפשי- חוטפת כאבים/דקירות בצד הפנימי של הברך. מה זה אומר?? . בצילום ברכיים: 1. בורסיטיס. 2. אקזוסטוזיס lt k. ומעניין שהאקזוסטוזיס הוא ברגל שמאל ולא ברגל ימין הרגישה. מה דעתך על הנ"ל? הרבה תודה.

שלום רב כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. בהתאם לאבחנה ניתן הטיפול ביניהם לכאבים ממקור גבי, אגן-מפרקי ירך, ברכיים או כפות הרגליים o NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית סביב מפרק הברך (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס) כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב, ישנם תרופות אחרות לכאבים יש להתייעץ עם הרופא המטפל לקבלת מרשם דלקות או גירויים דלקתיים בברך יכולים להיות מסיבות רבות לכן חשוב מאוד לאבחן את הבעיה ולטפל במקור הבעיה כמו בדלקת עצמה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים