כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/03/2014 | 21:21 | מאת: בני

שלום וברכה, אני בן 30,עד לפני חודש וחצי הייתי רץ ריצות ארכות(1-3 פעמים בשבוע) 10-15 קמ בכל פעם. התחילו לי כאבים בברכים (בעיקר בברך ימין), ניגשתי לאורתופד שנתן לי כדורים נגד דלקת, ובנוסף אמר שבמידה וזה ימשיך-אצטרך ללכת למיפוי spec. הכאבים פחתו, אך תחושת האי נוחות עדיין קיימת. ומידי פעם יש גם קצת כאבים. יש לי מספר שאלות: 1. האם mri עדיף? או לכל הפחות שווה מבחינה איבחונית? אני די חושש מהקרינה. 2. אני נוסע ברכב ידני, האם יכול להיות שהקלאץ הינו הגורם לכל הבעיות? 3. כל המלצה איך להמשיך תתקבל בברכה... תודה פורים שמח

13/03/2014 | 21:23 | מאת: בני

טעות שליח-עיקר הכאב בברך שמאל.

שלום רב מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב מפרק הברך בנוגע לקשר לרכב ידני אין ביכולתי לענות על כך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים