שאלה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/03/2014 | 18:23 | מאת: רונית

שלום רב , לאחר תקופה ארוכה וכואבת ... לאחר MRI פרקיירך אפשר הסבר עד שאגיע לרופא? מודגם תהליך דלקתי פריטרוכנטיאלידו צדדי בעיקר משמאל הכולל נוזל ושינוי של הגיד גלוטאוס מדיוס. בצד ימין כולל נפיחות של האיליוטיביאל בנד. לסיכום סימניים דלקתיים פריטרוכנטיאליים דו צדדי בעיקר משמאל הכולל טנדינוזיס של הגיד גלוטאוס מדיוס ואיליוטיבאלי בנד

שלום רב תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורות של הירך בדרך כלל בסטרוקטורה שנקרית בורסה טרוכנטרית שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות הל מפרק הירך, בבדיקה בדרך קל יש רגישות צדדית באזור ירך מקורב בורסיטיס כוונה לגירוי דלקתי במעטפת שנקראת בורסה, המעטפת מצויה במפרקים גדולים כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) ש צורך בבדיקה אורטופדית להערכה מה הסיבה לבורסיטיס אם קיימת כזו ובהתאם לתת כמו כן את הטיפול בברכה ד"ר בנימין בנדר

13/03/2014 | 05:53 | מאת: רונית

תודות,

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים