אבחנה מבדלת

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

06/03/2014 | 08:12 | מאת: יעלי רז

שלום ד"ר בנדר, קודם כל הפורום מבורך! תודה!! ניגשתי לרופא בשל כאבים במפרק הירך הימני. (מזה שלוש שנים) בצילום רנטגן נצפתה החמרה ושחיקה של העצם ביחס לשנה שעברה. הרופא ביצע בדיקה פיזית בשל חשד לתופעה הצביטה impingement והאבחנה המבדלת שלו בין OA לבין צביטה צריכה להתבצע ע"י MRI. אני בעלת שתל קוכליארי - מה שמונע ממני מלבצע את הMRI. ישנה אפשרות לערוך ניתוח להסרת המגנט לבצע MRI ולבחון את הדבר. אבל זה כרוך בניתוח ראש והייתי מעדיפה להמנע במידה וניתן. האם לדעתך ישנה דרך אחרת קלה יותר? האם ניתן לבצע ארתרוסקופיה לצורך האבחנה ולטפל ישירות במידה וצריך? אני חוששת מההשלכות של הבדיקה של ארתרוסקופיה במידה ולא זו תהיה הבעיה. האם הניתוח הנ"ל פשוט? תודה ובברכה, יעלי רז

שלום רב אבחנה והמלצות לטיפול כולל טיפול ניתוחי ניתנות לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה ניתן לבצע המון דברים אך השאלה היא האם יש צורך? והאם האבחנה לא יכולה להיות ברורה בבדיקה הקלינית ועיון בצילומים הקיימים ממילא הטיפול הניתוחי הינו לאחר שהטיפולים השמרניים לא הצליחו, אי לכך יש קודם כל להיע לאבחנה נכונה על סמך מה שקיים- להתחיל טיפול לא ניתוחי ולבסוף אם שום דבר לא עוזר לשקול ביצוע טיפול ניתוחי בסגנון ארטרוסקופיה או אחר בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים