האם ניתן להשתמש בתוצאת pet CT מלא שבוצעה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/02/2014 | 04:17 | מאת: דוד

האם ניתן להשתמש בבדיקת pet ct מלאה שבוצעה , על מנת לראות את מצב חלקי הירך השונים ? בעקבות כאבי ירך מוגברים זאת במקום צילומים נוספים או חלקם ?

שלום רב בכדי לענות על שאלותיך יש להכיר את ממצאי הבדיקה הפיזיקלית ואת ההיסטוריה הרפואית בהתאם לממצאים יש לתכנן את בדיקות ההדמיה הנחוצות מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב מפרק בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים