קרע ידית דלי של המיניסקוס המידיאלי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/02/2014 | 09:57 | מאת: ניר

שלום, לאחר MRI בברך שמאל שבוצע ב-9/2/14 התוצאות שהתקבלו : נוזל תוך מפרקי בנפח מעט מוגבר.יש קרע מסוג ידית דלי של המיניסקוס המדיאלי. הרצועה הצולבת הקידמית במהלך יחסית אופקי והרושם הוא של קרע ככל הנראה המלא. הרצועות הצידיות רציפות ללא קרע. אין בצקת מח עצם. יש מעט תפיחות ושינוי בעוצמת אות הסחוס בפיקה המדיאלית. לסיכום:קרע ידית דלי של המיניסקוס המדיאלי. קרע של ה-CMP ACL קל.תפליט מפרקי. השאלה האם יש חובה לבצע ניתוח ארטרוסקופי ? האם יש פתרון אחר? תודה.

שלום רב המלצה ספציפית לטיפול ניתוחי או שמרני נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה הקיימות מומלץ לפנות לאורטופד שהמליץ על הבדיקה ומכיר את ההיסטוריה הרפואית ובדק את הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים