כאבים במפרק
מחבר:נסר
תאריך:2/7/2013
שעה:16:45
שלום לך אדוני המכובד
זה נסר אני בן 36 0545646509
היום אני שבעה חודשים אחרי ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך בוצע שיוף ויצוב של הנגע הסחוסי באציטאבולוב שיוף שפת האציטאבולום ותיקון וקיבוע הלברום למקומו בעזרת עוגנים ושיוף של בליטה גרמית CAM במעבר הראש צוואר הירך עדיין מרגיש בכאבים חזקים באיזור המפרק גם באיזור הגב התחתון
לפני הניתוח
אני עברתי שני צילומים מסוג MRI
MRI -1 של אגן ומפרקים הירכיים : מודגם שקע גרמי עם איזורים תיסטיים מוקפים בסקלירוזיס באספקט מידיאלי קדמי עליון של ראש הירך עם חוסר סדירות של קורטקס העצם באיזור .קוט של 25 מ"מ . ייתכן שינויים ניוונים על רקע טראומה או SUBCHONDRAL FRACTURE
ARTHRO MRI-2
1- קרע בלאברום האצטבולום בחלקו הלטראלי משמאל ציסטה מתבלטת מהמפרק בסמוך לאזור הקרע
2-רושם לנזק בסחוס המפרק באספקט המדיאלי
3-שינויים תת קורטיקליים בסמוך לאזור הנזק הנ"ל בראש הפמור
לאזה צילום צרכים להתייחס
אחרי הניתוח
לפני 4 חודשים עברתי צילום אגן ובצילום הזה נראה שיש לי פגיעה בסחוס ובעצם שמתחתיו OSTEOCHONDROPATHLIE
ולאחר החמרה בכאבים והגבלה ושנוי בתנועה שלי קיבלתי הפניה מרופא המטפל לביצוע
צילום אולטרה סאונד וצילום CT
זאת התשובה של u.s
הבדיקה בוצעה עם מתמר לינארי בעל תדר גבוה
אין לראות נוזל בחלל המפרק או אזורים פרי אסטקולרי
אין עדות לבקע מפשעתי יש לציין 2 בלוטות לימפה מפשעתית מוגדלות עד 2.3-1.2 ס"מ
באספקט הלטרלי (ללא הסתידויות או איזורים נקרוטיים בתוכם
זאת התשובה של CT
ימין תקין
שמאל: ציסטות סובקונדליות בראש הירך
הסתידות ברקמות הרכות הלטרליות לירך שמאל
קיימת כנראה התעבות של הרקמות הרכות באיזור זה וטישטוש של המישורים השומנים
והוצע לי לשקול את הטיפול הבא
1:ניתוח דקומפרסיה לראש הפמור תחת שיקוף לנסות לגרום לחידוש אספקת דם
2: הזרקות של חומצה היאלורונית \ אורטוקין למפרק בחדר ניתוח תחת שיקוף
האם הטיפול הזה עוזר
והאם כדי לי לעבור ניתוח החלפת מפרק
היום אני נמצא במצב לא טוב מבחינת תנועה אני נעזר בקביים ולפעמים הכאבים מעירים אותי מהשינה
אשמח לקבל ממך תשובה
תודה מראש
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לאימייל מדוקטורס ו/או זאפ גרופ
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  כאבים במפרק    נסר 
02/07/13 16:45
שלום לך אדוני המכובד זה נסר אני בן 36 0545646509 היום אני שבעה חודשים אחרי ניתוח ארתרוסקופיה של מפרק הירך בוצע שיוף ויצוב של הנגע הסחוסי באציטאבולוב שיוף שפת האציטאבולום ותיקון וקיבוע הלברום למקומו בעזרת עוגנים ושיוף של בליטה גרמית CAM במעבר הראש צוואר הירך עדיין מרגיש בכאבים חזקים באיזור המפרק גם באיזור הגב התחתון לפני הניתוח אני עברתי שני צילומים מסוג MRI MRI -1 של אגן ומפרקים הירכיים : מודגם שקע גרמי עם איזורים תיסטיים מוקפים בסקלירוזיס באספקט מידיאלי קדמי עליון של ראש הירך עם חוסר סדירות של קורטקס העצם באיזור .קוט של 25 מ"מ . ייתכן שינויים ניוונים על רקע טראומה או SUBCHONDRAL FRACTURE ARTHRO MRI-2 1- קרע בלאברום האצטבולום בחלקו הלטראלי משמאל ציסטה מתבלטת מהמפרק בסמוך לאזור הקרע 2-רושם לנזק בסחוס המפרק באספקט המדיאלי 3-שינויים תת קורטיקליים בסמוך לאזור הנזק הנ"ל בראש הפמור לאזה צילום צרכים להתייחס אחרי הניתוח לפני 4 חודשים עברתי צילום אגן ובצילום הזה נראה שיש לי פגיעה בסחוס ובעצם שמתחתיו OSTEOCHONDROPATHLIE ולאחר החמרה בכאבים והגבלה ושנוי בתנועה שלי קיבלתי הפניה מרופא המטפל לביצוע צילום אולטרה סאונד וצילום CT זאת התשובה של u.s הבדיקה בוצעה עם מתמר לינארי בעל תדר גבוה אין לראות נוזל בחלל המפרק או אזורים פרי אסטקולרי אין עדות לבקע מפשעתי יש לציין 2 בלוטות לימפה מפשעתית מוגדלות עד 2.3-1.2 ס"מ באספקט הלטרלי (ללא הסתידויות או איזורים נקרוטיים בתוכם זאת התשובה של CT ימין תקין שמאל: ציסטות סובקונדליות בראש הירך הסתידות ברקמות הרכות הלטרליות לירך שמאל קיימת כנראה התעבות של הרקמות הרכות באיזור זה וטישטוש של המישורים השומנים והוצע לי לשקול את הטיפול הבא 1:ניתוח דקומפרסיה לראש הפמור תחת שיקוף לנסות לגרום לחידוש אספקת דם 2: הזרקות של חומצה היאלורונית \ אורטוקין למפרק בחדר ניתוח תחת שיקוף האם הטיפול הזה עוזר והאם כדי לי לעבור ניתוח החלפת מפרק היום אני נמצא במצב לא טוב מבחינת תנועה אני נעזר בקביים ולפעמים הכאבים מעירים אותי מהשינה אשמח לקבל ממך תשובה תודה מראש
שלום רב החלטה לגבי אפשרות של טיפול שמרני או ניתוחי נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות ההדמיה מציטוטים קודמים -באופן כללי –אני מבצע החלפת מפרק ירך בגישה קדמית וגישה קדמית לטרלית ישירה, בהשכבה על הגב ולא על הצד כפי שנהוג במקומות רבים, השכבה על הגב מאפשר בדיקה של טווחי תנועה, יציבות ובדיקה של אורך הרגליים בצורה מהימנה גישה קידמית לטרלית ישירה בהשכבה על הגב מתאימה לכל משקל שהו הגבלות ירך -לאחר ניתוח --כגון כרית פישוק, כיסא גבוהה, הגבהה לשירותים וכולי אינם נהוגים על ידי אחרי ניתוח להחלפת מפרק ירך באופן רוטיני, ניתן להסתובב גם על הצד אין צורך לשכב על הגב רק מצורף קישור לשם הרחבת הקריאה https://www.facebook.com/photo.php?fbid=462412617165514&set=a.196883970385048.49269.111559095584203&type=1&theater השיקולים הן בהתאם לגיל החולה , המשתלים שמנתח מסוים יש לו ניסיון איתם או מאמין בהם- בזאת שהשיג הוא עם המשתלים את התוצאות הטובות ביותר . חלקים/משטחים נושאי המשקל- ישנם מספר צירופים, הנפוצים ביניהם הם מתכת על מתכת, מתכת על פויליאטילן, קרמי על קרמי, קרמי על פוליאטילן ולאחרונה אף קרמיקה על מתכת לכל חלק נושא משקל יש את היתרונות והחסרונות שלו לדוגמא קרמיקה עמידה אך יכולה להיסדק ולהישבר, מתכת עמידה לאורך זמן אך משחררת ריכוז של מתכות כבדות למחזור הדם( לא מומלץ בנשים בגיל הפוריות לדוגמה). פוליאטילן עמיד אך לעיתים רחוקות יכול ליצור " מחלת פוליאטילן"- שבה חלקיקים מעוררים תגובה של הגוף היכולה להוביל להתרופפות המשתל בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin
חיפוש מתקדם