תוצאת בדיקת EEG בחסך שינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/08/2016 | 17:02 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן ה-16.5 עבר בדיקת EEG בחסך שינה. אודה על הסברך לממצאים שהתקבלו: נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 7-8 לשניה. בטא קדמית בערנות. בשינה נרשמו התפרקויות של גלים חדים וטריפזיים בהמיספריה שמאלית מרכזית של זיז וגל. כמו כן נרשמו גלי וורטקס פרונטלית. לסיכום: נצפתה פעילות פרוקסיזמלית אינטראקטלי בנמנום.

יעל שלום, פענוח ה-EEG מחשיד שיש מוקד אפילפטי במרכז המחצית השמאלית של המוח. פנו בהקדם אל הנוירולוג שלכם כדי להבין את משמעות הממצאים, כי הכרחי לדעת את ההקשר הקליני - למה הומלץ לבצע אא"ג ומה הייתה ההסתמנות הקלינית. הנוירולוג ישקול אם צריך בדיקות נוספות. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים