כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית.
הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד.
הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א. א. ג. , אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית.
הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר.
הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
דוקטור שלום .יש לי בעיה בבלוטת התריס והרופאה רשמה לי את הכדור שצינתי ואמרה לי לקחת בבוקר על קיבה ריקה.שאלתי מה קורה אים שכחתי לקחת על קיבה ריקה ובטעות לקחתי אחרי האוכל? האים זה משנה והאים הפעולה של הכדור נעשת כמו על קיבה ריקה יש השפעה של הכדור כשלוקחים אחרי האוכל? מה יכול ליקרות אים שוכחים לקחת על קיבה ריקה ובכלל למה לוקחים על קיבה ריקה את הכדור euthyrox 50 mikrogramm תודה