פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה

ברוכים הבאים לפורום דיכאון בהריון ואחרי לידה. בפורום זה תשמח ד"ר שרון בן רפאל לחלוק מניסיונה המקצועי כפסיכולוגית קלינית המתמחה בטיפול בקשיים נפשיים בהריון ואחרי לידה ומניסיונה האישי כאם. השינויים הפיזיולוגים, ההורמונלים והפסיכולוגים בהריון ולאחר הלידה תורמים לרגישות יתר בתקופה זו. נשים רבות חוות מצב רוח ירוד, מצב רוח לא יציב ו/או חרדה. מטרת הפורום היא לעזור להפריד את התופעות הנפשיות הנורמאליות בהריון ולאחר הלידה, מאלו הדורשות טיפול מקצועי ולספק מענה פסיכולוגי ראשוני לשאלותיכם. הפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ או לטיפול מקצועי.
268 הודעות
260 תשובות מומחה

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה

14/01/2024 | 23:09 | מאת: מישהי

שלום לך מאז הלידה, (בשעות הערב - בערך החל מ-18:00) אני במצב רוח ממש ירוד ולפעמים בוכה וכו', אבל זה קורה אם אני בבית, אם אני ובעלי יוצאים לבלות אז אני נהנית). וביום אני בסדר בד"כ. האם זה דכאון אחרי לידה? תודה!

שלום, קשה לאבחן דיכאון בתגובה בפורום וחסרים לי הרבה פרטים אבל אם את בסך הכל בסדר במהלך היום ונהנית כשאת יוצאת עם בעלך בערב אז אני מציעה לך לבדוק מה הסיבה הנקודתית למצב הרוח הירוד בשעות הערב ולא לדאוג לגבי דיכאון. לרוב הערב יותר קשה כי יש כבר עייפות שהצטברה במהלך היום אבל יכולים להיות רגשות נוספים שכדאי לבדוק. לדוגמא אם את לבד בערב, יכול להיות תסכול מכך שאת לבד או תחושת בדידות. יכול להיות שיש יותר דרישות מצד התינוק.ת בערב או שיותר קשה להרגיע אותו. אם תצליחי לזהות את הרגש שמתעורר בערב ותנסי לבדוק אם עצמך מה הסיבה לרגש הזה אולי תצליחי למצוא פתרון נקודתי לבעיה. לדוגמא מה שיכול לעזור לפעמים בשעות הערב זה לא להיות לבד, להזמין חברה/בת משפחה/מטפלת או להעזר בבעלך אם הוא יכול. לפעמים הפתרון יכול להיות לישון שעה בצהריים ולהגיע לערב עם יותר אנרגיות. לשים לעצמך מוזיקה שאת אוהבת בזמן שגרת הערב. לקבוע משהו שאת נהנית לעשות מיד כשתסיימי את שגרת הערב וכו'. זה מאוד אינדבידואלי אז תצטרכי לשים לב לתחושות ולהבין מאיפה הן מגיעות כדי למצוא פתרון מתאים. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

13/12/2023 | 16:55 | מאת: אנה

דוקטור שלום. אני בת 33 בהריון שני ספונטני שבוע 5 , נשואה באושר, ההיריון הקודם הסתיים בהפלה טבעית עקב היעדר דופק שלאחריו חשתי הקלה. עברה שנה עד שנכנסנו להיריון נוסף וכל השנה חיכיתי ועשיתי בדיקה מדי חודש. כעת אני מדוכדכת ומרגישה שאני לא רוצה את הילד. שאני בכלל לא אוהבת ולא מתחברת לילדים, שאין לי שום רצון לטפל באף אחד. מרגישה אגואיסטית, כפוית טובה ורעה. קשה לי להפסיק לעשן, הייתי מעשנת קופסה ליום במשך 15 שנים וחיכיתי להזדמנות להיכנס להיריון כדי להפסיק, הייתי בכל הגמילות שקיימות במהלך השנים האחרונות וכלום לא עזר לי, וכעת הצלחתי להוריד ל-5 סיגריות ביום, אני מתנהגת כמו נרקומנית, יוצאת בעבודה להפסקות ומבקשת מאנשים זרים, מרגישה כמו אפס. כל סיגריה מלווה בתחושות קשות של אשמה ועם זאת לא מצליחה להשתלט על עצמי ולעבור אפילו יום בלי לעשן. מרגישה כישלון וחסרת אחריות כלפי העובר. אני בת יחידה ללא אחים/אחיות, מרגישה לבד. אמא שלי שהיא האדם הכי קרוב אליי לפתע מעוררת בי זעם עם השמחה שלה כלפי ההיריון, אני הרבה פעמים מסננת אותה ולא רוצה לתקשר איתה מה שמאוד לא אופייני לקשר הקרוב שלנו והיא מרגישה שקרה שינוי, ואני משקרת לה, ומסתירה מכולם ומבעלי שאני מעשנת. אמא שלי אומרת שזה חטא לא לשמוח, שאני צריכה להיות אסירת תודה וזה מכעיס אותי כי היא לא מבינה אותי, היא רק רוצה שיהיה לי מישהו משלי בעולם הזה, היא מפחדת שלא יהיו לי ילדים כלל. אני מרגישה שאני עושה נזק לעובר ובכלל לא מעוניינת בו. חשוב לציין שאני גם מטפלת בילדים בעבודה שלי ואני יודעת כמה זה קשה אבל יש את ההקלה כשחוזרים הביתה לשקט, מה שלא יהיה לי יותר כשאלד. מפחדת מהשינוי, לא מתחברת לתינוקות, מתחברת לילדים גדולים יותר מגיל 4/5. חשוב לציין שאני כן בטיפול פסיכולוגי פרטי ולא מעוניינת בתרופות. מה עליי לעשות, האם נגזר עליי לחיות לבד כל חיי בלי ילדים ובלי משפחה, הוריי לא נצחיים, ובעלי עם כמה שהוא מאוד אוהב אותי ללא ספק, הוא יותר רוצה להיות אבא גם עם זה עם אישה אחרת- אני בטוחה.

אנה שלום, אני כל כך מצטערת, אני רואה שההודעה שלך התפספסה ואני ממש מקווה שבנתיים את מרגישה טוב יותר. אם לא, כדאי להעלות את החששות שלך והתחושות עם הפסיכולוגית. זה טבעי להיות אמביוולנטית בנוגע להריון אבל מהתיאור שלך נשמע שאת ממש לא מוצאת נקודת אור. לפעמים במצבים כאלה מתפתח דיכאון תוך כדי ההריון וכדאי לבדוק גם את זה עם הפסיכולוגית. אני מזמינה אותך לכתוב שוב אם את עדיין לא מרגישה טוב ואתן מענה יותר מהיר. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

22/12/2022 | 23:56 | מאת: ללאשם

שלום בהמלצת פסיכאטרית, האם מותר לקחת 200 מג לוסטרל בהריון? למניעת חרדות ומחשבות טורדניות.. תודה רבה

שלום רב, אם אינך בטוחה שהמינון מתאים בהריון תוכלי לפנות לייעוץ טרטולוגי שניתן טלפונית ללא תשלום. ייעוץ טרטולוגי משרד הבריאות 02-5082825 תוכלי לנסות גם דרך פורום פסכיאטריה כאן באתר. בברכה, שרון

19/12/2022 | 19:21 | מאת: הריון ראשון

בת 36. היריון ראשון, שבוע 10. אני סובלת מקשיים בשינה מערך משבוע 5, רדופה בחלומות הזויים בצורה קיצונית עד לסיוטים של ממש. מתקשה לחזור לישון אחרי שמתעוררת מחלום או סיוט ולאחרונה ממש חוששת ללכת לישון. סובלת מתחושה של ליחה שתקועה במערכת, שגורמת לי לדקירות של עצבים בכל הגוף. מצד אחד לא מוצאת מנוח בשינה, מצד שינה חסרת חשק וחסרת כוח. לא בא לי לראות אף אחד, לא בא לי לצאת מהבית, בא לי רק להישאר כל היום במיטה. מסננת שיחות כל הזמן, גם מאנשים יקרים ואהובים. מעצבן אותי שפתאום הכל סביב ההיריון הזה והפסקתי להיות אדם בפני עצמי. תחושת אומללות כללית עם מעט מאוד עליות במצב הרוח. חשוב לציין שהייתי צריכה לשנות מאוד את צורת החיים שלי כדי להתאים להיריון. מרגישה שאני לא יכולה להגיד כלום בקול כי אני צריכה להיות אסירת תודה עם ההיריון, וזה דבר כל כך נפלא וקסום, רק שזה לא מרגיש ככה... מה אפשר לעשות? איך אפשר לצאת מזה?

שלום, בטרימסטר הראשון השינויים שמביא אותו ההריון יכולים להיות מאוד עוצמתיים. לרוב יש רגיעה בטרימסטר השני אבל אני בטוחה שזה מרגיש כרגע מאוד רחוק. את מציינת שהיית צריכה לשנות את צורת החיים שלך. שינוי כזה כשלעצמו, אפילו בלי ההריון יכול להיות קשה מאוד ודורש עיבוד רגשי ואולי אף תהליך של אבל על צורת החיים הקודמת. לא ציינת אם ההריון היה מתוכנן ורצוי. במידה וכן, נסי להזכר למה רצית ילד. האם משהו היה חסר לך? האם רצית לשנות את צורת החיים מסיבה מסוימת? אני מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך לחקור את המוקדים האלה. להתאבל על אובדן החיים הקודמים ולמצוא נקודות אור בחיים החדשים. אולי לחפש מקומות בהם תוכלי לשמר או לשפר חלק ממה שאהבת באורח החיים הקודם, או לחזק את ההחלטה לוותר על דברים אלו. בהצלחה, שרון

18/12/2022 | 11:37 | מאת: אמא

שלום אני חודש ושבוע אחרי לידה, אני מרגישה נורא מבחינה נפשית, לא אוהבת את עצמי ולא את כל מה שבסביבי, מרגישה שרוצה לבכות כל הזמן, רוצה להתנתק מהעולם ולהשאר לבד, לא נהנית משום דבר בחיים, מרגישה שכל האנשים שמחים חוץ ממני, כל יום מתחיל מחכה שיסתיים, מה עליי לעשות? האם זה זמני ויסתיים? מרגישה כלואה עד סוף העולם

שלום רב, בשבועיים-שלושה הראשונים אחרי הלידה תחושות כפי שאת מתארת הן צפויות ולרוב חולפות מעצמן. חודש וחצי אחרי הלידה תחושות כאלה כבר מעידות על דיכאון ודורשות טיפול. אני מציעה לפנות לטיפול פסיכולוגי ו/או תרופתי. כל טיפול לוקח זמן ובנתיים כדאי לבקש עזרה מהקרובים אלייך. חשוב לישון טוב בלילה, שש שעות שינה רצופות ועל כן כדאי לעשות משמרות בלילה, חוסר שינה מחמיר את הדיכאון. במהלך היום כדאי להביא בייביסיטר/משפחה ולצאת להתאוורר, אפילו לעשות ספורט אם את אוהבת, או לפחות לצאת להליכות. ספורט נמצא במחקרים כעוזר להחלמה מדיכאון. בהצלחה, שרון

25/11/2022 | 20:34 | מאת: טליה

שלום רב אני שלושה שבועות אחרי לידה שנייה. ההריון היה תקין ילדתי בשבוע 39. הלידה היתה קצרה וקלה יחסית בלי אפידורל. יש לי בן בבית בן 3 שהוא היה עד כה כל עולמי ומאוד קשורה אליו לא עזבתי אותו אף פעם ללילה אפילו. מאוד קשה לי להתחבר לתינוק החדש. גם לא מצליחה להתחבר לשם שנתנו לו לאחר 9 חודשים של מחשבה ומשמעות. התלבטנו בין 2 שמות ועכשיו אני כל הזמן חושבת שהייתי צריכה לבחור בשם השני. אין לי תאבון , אני לא מצליחה להנות מפעולות שפעם נהניתי כמו לראות טלויזיה או לקרוא ספר אני רןב היום בוהה שהתינוק עליי. כן מטפלת בו על אוטומט אבל הייתי רוצה לחזור לתקופה שהיינו רק שלושה אני בעלי והבן הגדול. ומה הסיפור עם השם? רוצה להחליף לילד רואה בזה אולי פתרון לבעיה שלי אם אני אהיה שלמה עם זה אולי גם אוכל להתחבר לילד? האם זה דיכאון אחרי לידה או דכדוך? תודה מראש

שלום רב, ייתכן שמה שאת מתארת הוא דיכאון אחרי לידה. התחושה שאת לא נהנית מדברים שבעבר נהנית מהם,התחושה שאת מטפלת בו על אוטומט ואפילו המחשבה הטורדנית לגבי השם יכולים להיות חלק מדיכאון אחרי לידה. מחשבות טורדניות יכולות להתעורר גם כחלק מאוסידי אחרי לידה וגם כחלק מדיכאון. אני מציעה לפנות לאבחון וטיפול מקצועי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

21/11/2022 | 18:36 | מאת: רינה

שלום רב אני 10 ימים אחרי לידה רביעית, אני מרגישה כל כך רע, לא מספיקה לבכות, מרגישה שהחיים הסתיימו,לא רוצה להשאר לבד, חושבת כל הזמן על מה יהיה מחר, אני תלויה בשינה ועירנות של התינוק,מרגישה שהחיים השתנו לרעה ולא יבוא יום ואחזור לעצמי, אפילו אוכל אני לא אוכלת, יש לי תמיכה מהמשפחה אבל מרגישה שבתוכי זה לא מספיק פיתחת חרדות לגבי הילדים שלי,כל הזמן חושבת עליהם ועל התינוקי, רוצה שזה יהי חלום ואקום ממנו סיפרתי הכל לאחות בטיפת חלב אמרה לי שזה טבעי אבל אינני מרגישה טוב, כל יום הוא אסון בשבילי איך אני יכולה לעודד את עצמי שזה יעבור? מרגיש לי שזה רחוק מלעבור מהר, אשמח להתייחסות מה לעשות תודה

שלום רב, תחושות קשות אחרי לידה הן די נפוצות. במידה והתחושות ממשיכות שלושה שבועות אחרי הלידה כדאי לפנות לעזרה. בחלק מהקופות ניתן לקבל עזרה דרך עובדות סוציאליות, ישנם גם מרכזים לבריאות נפש האשה בכמה מוקדים. יש אפשרות לפנות גם לרופא/ה המשפחה או לפסכיאטר/ית. בנתיים כדאי לבקש עזרה מבני משפחה שיהיו איתך בשעות שבהן יותר קשה לך. מחסור בשינה הוא גם גורם חשוב שמשפיע על מצב הרוח. כדאי להעזר במשפחה גם כדי לאפשר לעצמך שעות שינה רציפות. בברכה, שרון בן רפאל

17/10/2022 | 18:40 | מאת: נופר

אני בת 29 בהריון ראשון בשבוע 20. אני מתמודדת עם מאניה דיפרסיה וסכיזופרניה. יש לי פסיכיאטרית קבועה בקהילה מטעם קופת החולים. אני נוטלת למוגין 275 מג, סרוקוול 800 מג ומירו 30 מג. הלמוגין יחסית חדש , כמעט חודשיים שאני לוקחת אותו. לפני כן הייתי לוקחת טגרטול 1000 מג ביום. מאז ההחלפה של התרופות יש לי דיכאון, אני ממש ממש עצבנית ברמה של התקפי זעם , עצובה, פסימית, חרדתית, עם תחושות מועקה וקפיצות מצב רוח קיצוניות . ככל שההריון מתקדם התחושות הללו רק מתגברות. הפסיכיאטרית אמרה שאין כ"כ מה לעשות חוץ מלהמתין להשפעה של הלמוגין לעלות במינון עד 300 מג. אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת להתמודד עם זה יותר. למי אני יכולה לפנות לעזרה? כבר עברתי 2 אישפוזים מאוד קשים בחיי ואני לא רוצה להגיע לשם.

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. כדי להימנע מאשפוז קשה את יכולה לפנות לאשפוז יום. שם יוכלו לעזור לך על בסיס יומי ועדיין תמשיכי לישון בבית. בנוסף באשפוז יום יותר קל מבחינות רבות, כדאי לנסות. בברכה, שרון

18/10/2022 | 18:06 | מאת: נופר

תודה על המענה המהיר, אני אלך לאישפוז יום. תודה רבה!

13/10/2022 | 21:59 | מאת: רחל

שלום, אני בשבוע 36, הריון ראשון ומתוכנן ב"ה. כל ההריון הייתי מאוד שמחה בהריון ובעובר שלי וב"ה ההריון עבר בטוב. לפני כ3 שבועות התחלתי להרגיש מועקה מאוד גדולה לקראת הלידה המתקרבת, מין תחושה של אני לא רוצה ללדת ואני לא רוצה בכלל להיות בהריון... אני מרגישה הרבה אשמה על התחושה הזו כי אני אוהבת את הילד שגדל בתוכי ורוצה בו מאוד וקשה לי להרגיש ככה. לא הרגשתי ככה גם עד עכשיו בכלל, הייתי מאוד שמחה בהריון וחיכיתי מאוד ללידה.. אני מרגישה שהתחושות האלו לא עוברות ונהיה לי קשה יותר ויותר מיום ליום מהבחינה הזו... האם זה דיכאון? או מה זה יכול להיות? תודה.

שלום רב, זה מאוד טבעי לחוש מועקה לקראת הלידה. לרוב זה נובע מחששות או חרדות בנוגע ללידה עצמה או לתקופה שאחריה. זה לאו דווקא מעיד על דיכאון. כדאי שתנסי להבין ממה את חוששת. ייתכן שקורס הכנה ללידה יפיג חלק מהחששות או שיחה וקבלת מידע מהרופאה/אחות שלך. יש אפשרות לבקש מאחות טיפת חלב שתקשר אותך עם עובדת סוציאלית/פסיכולוגית בקופה לשיחה. בנוסף כדאי להתכונן לחודשיים שאחרי הלידה. לקבוע עם בני משפחה/חברות שיוכלו לעזור בתקופה שאחרי הלידה. בהצלחה, שרון

30/09/2022 | 19:17 | מאת: מור חד הורית

אני בהריון ראשון לבד, מרגישה הרבה חרדות מהלידה מהכאב ושהכל יהיה בסדר ושאחכ ארגיש טוב לטפל בילד אין לי על מי לבנות לעזרה. שהייתי במיון שרופא נשים הפנה אותי נתן לי רק כדור אחד של קלונקס לא עזר שאמרתי לו מה זה יעזור לי כדור אחד נתן הפניה למרפאה אבל נתנו תור רק לנובמבר ,לא רוצה שוב להגיע למיון . קשה לי להרים את עצמי וגם חוששת יותר לשקוע.

מור שלום, האם פנית למרפאה שמומחית לבריאות הנפש לאשה? תלוי איפה את גרה, באיכילוב יש מרפאה כזו, בנס ציונה מרפאת מרחבים ובתל השומר מרפאת חווה. עד שתקבלי תור כדאי לפנות לטיפת חלב, האחיות שם יכולות להפנות אותך לעובדת סוציאלית לעזרה רגשית ו/או לפסכיאטרית לפי הצורך. מקווה שתצליחי לקבל עזרה במהרה. שרון

11/09/2022 | 23:05 | מאת: בתיה

בס"ד ילדתי בסוכות לפני שנה. בפסח הרגשתי שאיני יכולה להתמודד ללא טיפול תרופתי. ומאז ועד עכשיו אני נוטלת טיפול תרופתי. הטיפול עוזר לי אני כמעט בתפקוד מלא לעיתים יש חרדות וסיוטים בלילה. השאלה שלי מתי זה יהיה מאחורי, האם זה יעבור? ומה הסיכוי שזה יכול לחזור בלידה הבאה?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע שאת עדיין חווה חרדות בלילות למרות הטיפול התרופתי. אני מציעה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי לקבל כלים למתן את החרדות. זה יעזור לך גם להתמודד עם התקופה שאחרי הלידה הבאה. טיפול תרופתי לא תמיד מצליח לפתור את הכל ועדיף לקבל כלים כדי שאולי בפעם הבאה לא תזדקקי לטיפול תרופתי. בברכה, שרון

29/09/2021 | 18:10 | מאת: שלי

שוקלת להתחיל לקחת פרוזק (20 מ״ג) עקב ייעוץ אצל פסיכיאטר לאחרונה וחוששת מטעמי פוריות.  קראתי שאסור בהחלט ליטול פרוזק בהריון וצריך להפסיק מס׳ חודשים מראש ולכן חוששת מאוד מהדבר במידה ויהיה למשל הריון לא מתוכנן בעתיד, האם האלטרנטיבה של נטילת ציפרלקס בטוחה יותר מטעמים אלו?

שלום רב, ישנן אלטרנטיבות שמתאימות לנטילה במהלך ההריון. ממליצה לפנות לפסכיאטרית שמתמחה בתחום, ישנן פסכיאטריות בבריאות הנפש לאשה באיכילוב ובמרפאת חווה בתל השומר וכן באופן פרטי. תוכלי גם לבדוק עם אחד המרכזים הטרטולוגים בבתי החולים שנותנים ייעוץ טלפוני לגבי תרופות בטוחות בהריון. בברכה, שרון בן רפאל

28/02/2021 | 20:01 | מאת: talola

שלום אני בת 27 כמעט ,בהריון ראשון בשבוע 11 (הריון לא מתוכנן) מגיל מאוד צעיר אני סובלת מדיכאון לא פשוט שהגיע עד טיפול בנזעי חשמל (פעם אחרונה לפני 3 וחצי שנים) מתחילת ההריון היה לי תנודות במצב רוח ובשבועיים האחרונים המצב מחריף מיום ליום , יש לי המון מחשבות על הפלה למרות שאני לא באמת באמת רוצה את זה ומחשבות שאהיה אמא גרועה ושלא מגיע לתינוק הקטן הזה אמא כמוני , והאכילה שלי ממש התדרדרה כמעט ולא אוכלת , הרגשה של חוסר חיות ומין תחושה ש"אני מתה נפשית" אין כוחות לצאת מהמיטה אין חשק לכלום רוב הזמן עצובה מאוד ועצבנית ברמות קשות אם פונים אליי כמעט בכל נושא , ואני במקום שאני לא מרגישה שאני יכולה לשתף מישהו במה שעובר עלי ודיי צריכה להראות שהכל בסדר , זה מקשה עליי מאוד עולות לי מחשבות אובדניות כמה פעמים ביום , אני מרחיקה ממני את הבן זוג ולא מסוגלת להיות איתו במצבים אינטימיים מיניים עד כדי כך שנמנעת מלהפגש איתו. המצב הזה ממש מחריף מיום ליום מוצאת את עצמי בוכה המון ומיואשת מעצמי ומאחלת לי "להירקב במיטה" ומצד שני חושבת על התינוק ודואגת לשלומו ולא רוצה שיקרה לו משהו , אבל גם לא מצליחה לעזור לעצמי. מבוי סתום אין לי עם מי לדבר הלבד הזה לא תורם אבל אני לא מסוגלת להיות עם אנשים מפחדת שאני פוגעת בעובר עם המצב הזה ומרגישה שאין לי כוחות אפילו לבקש עזרה ואפילו מתביישת מאוד לבקש עזרה הרגשת כישלון והכל נראה "חשוך" וגם כשאני חושבת על טיפול כאילו עולות לי מחשבות שאין לי כוח לטיפול כי כל חיי הייתי בטיפולים וכלום לא עזר אז ללכת פעם בשבוע לשיחה אני דיי בטוחה שאני לא אגיע לשיחה ,הייתי אמורה לפני 3 שבועות לעשות העמסת סוכר וכל פעם קובעת תור ופשוט לא מגיעה כי לא מתעוררת בזמן, הרגשה של שנאה עצמית קשה שבגלל שאני סובלת מדיכאון רוב חיי התינוק שלי סובל גם ושנאה עצמית עד ייחולים לעצמי למוות שאני גורמת לעובר אולי לסבל מיואשת מהכל....מרגישה חסרת חיות ולא מצליחה לעזור לעצמי. מה עליי לעשות? איך אני פונה לעזרה? איזה עזרה אפשר לקבל כשהדיכאון משפיע על הכל כולל הכל בחיים שלי ואין לי כוחות כבר לצאת מהמיטה...

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. ראשית אם את חוששת שאת עלולה לפגוע בעצמך או בהריון, חשוב לפנות מיד לחדר מיון. מבחינת טיפול במהלך ההריון, ישנן תרופות שמותרות בהריון וכדאי לעשות נסיונות ולמצוא את המינון הנכון לך, ממליצה לא להמתין ולהתחיל טיפול תרופתי מיד. את יכולה לפנות לפסכיטאר או לרופא משפחה. במצב שאת מתארת, חשוב לטפל כבר עכשיו ולא לחכות לאחרי הלידה. בנוסף אני ממליצה להיות בטיפול פסיכולוגי במהלך ההריון. את יכולה גם להרשם ברשימת המתנה למרפאת חווה או בריאות הנפש לאשה באיכילוב שם הטיפול ללא תשלום אבל אם התור ארוך עדיף שתתחילי טיפול בנתיים ותעברי לשם כשיגיע תורך. בתל השומר יש גם אשפוז יןם לאמהות ותינוקות במידת הצורך. מאחלת לך בריאות והריון קל. שרון

26/08/2020 | 12:10 | מאת: שרון

שלום,הריון ראשון שבוע 27 סהכ ההריון עובר בכיף ברוך השם ואני מודה על הדבר הקטן והטהור שגדל לי בבטן אין לי תופעות לוואי חריגות בהריון גם לא הורמונים.. אני מאד פעילה , ממשיכה להתאמן 3,4 פעמים בשבןע בדיוק כמו לפני ההריון אבל קשה לי לראות את הגוף שמשתנה,אני כל חיי שומרת על הגוף והתאמנתי ועבדתי מאד קשה כדי להגיע לתוצאות טובות לפני ההריון בעיקר שהייתי ילדה ונערה מאד מלאה.. אני מיום ליום לא יכולה לסבול את המראה שלי,את הנפיחות בפנים בעלי מאד תומך בי והסביבה מפרגנת אבל הם לא מבינים שזה הרבה מעבר ואני מרגישה כבר אשמה שאני מרגישה ככה כשיש לי דבר כזב מופלא בבטן שאני מחכה כבר שיצא לעולם בריא ושלם בעזרת השם.. אין לי חרדות בהריון,בדיקות שלא חייבים אני לא עושה אבל המראה החיצוני גורם לי לא לרצות לצאת מהבית אלא אם כן אני חייבת או להתאמן ורק לשבת ולבכות מול המראה.. מפחדת שזה ישפיע על הזוגיות שלי לא יודעת מה לעשות..

שרון שלום, את עוברת תקופה של שינויים גופניים מאסיביים שמעוררים זכרונות ישנים של סלידה מהגוף שלך. המוח שלך מתקשה להפריד בין הגוף המלא של הילדות לבין הגוף המלא בעובר והפחד ממלא אותך. השינויים בגוף הם זמניים אבל ההשפעה שיש לשינויים עלייך אינה זמנית. אני ממליצה שתפני לטיפול פסיכולוגי בנושא של דימוי גוף בהקדם לפני הלידה. המראה של הגוף לאחר הלידה יכול להיות עוד יותר קשה עבורך והדיכאון שעלול להתגבר אחרי הלידה יכול לפגוע בקשר עם התינוק וגם ביכולת לחזור למשקלך הקודם. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

07/08/2020 | 09:38 | מאת: מורן

היי אמא טרייה לתינוקת ראשונה , עברתי הפלה בהריון הראשון ונכנסתי להריון בחששות מרובות שליוו אותי כל ההריון לצערי גם היו הצדקות גילו לה מום בלב ומוזאיקה טרנר בעזרת השם תצטרך לעבור ניתוח בגיל שנה כשהיא נולדה הקרדיולוג ביקש ממני לעקוב אחריה האכילה שלה הגדילה שלה וכך נדע שהלב מתקפד כראוי עד הניתוח ומאותו רגע פשוט הפכתי לאדם אובססיבי הכל סביב האוכל שתאכל רק שתאכל אני אתן לה רק לא הניתוח , אני כבר לא יוצאת כשלפני הייתי אדם מאד חברתי , אני בוכה בכל ערב . פיתחתי לילדה הפרעות אכילה והרגלי אכילה רעים שאני יודעת שאני אשמה בהם . אני מיואשת ובעיקר עצובה מאד יש לי ילדה מדהימה ובכל מי שרואה אותה מבחין כמה שקטה וטובה היא היא כבר מתהפכת לכל הצדדים היא כמעט ויושבת היא זוחלת בסיבובים אבל היא חווה את אמא שלה העצובה . וכל כך קשה לי . קשה לי לשחרר אותה קשה לי לתת אותה למישהו אחר שישמור עליה אני לא סומכת על אף אחד אני מרגישה שנעצרו לי החיים ואני פשוט משכנעת את עצמי כל פעם מחדש אחרי שזה יעבור ואחרי שזה יעבור וזה עובר ואני שוקעת יותר אני מחכה בכל בוקר שיגמר כבר היום . לעולם לא חשבתי שלא יהיה אכפת לי מאיך שאני נראת רזיתי מאד הרבה יותר ממה שהייתי לפני ההריון אני שוקלת 47. בכל פעם שמציעים לי לצאת אני יושבת וחושבת על אלף תירוצים למה אני לא יכולה לצאת . ובסוף אני רואה שהן נהנות ויושבת לבכות להלחם בעצמי זאת המלחמה הכי קשה שנלחמתי ובאמת שנלחמתי בחיים שלי . האם אני צריכה תרופות ? קץ

הי מורן, אני כל כך מצטערת לשמוע על הסבל שלך. נראה שבתך מתפתחת מצוין ואת נשארת עם הפחדים והדיכאון. הרופא הטיל עלייך אחריות גדולה אבל אולי הוא לא התכוון לכך? כדאי אולי לשאול אותו למה התכוון ואיך התכוון שתעשי זאת. האובססיה שלך לאוכל קשורה לתחושת האחריות הגדולה ולכן חשוב להבין למה הוא התכוון ואם את לא מגזימה. אני בהחלט חושבת שיכול לעזור לך לקחת טיפול תרופתי לחרדה ודיכאון. זה יעזור לך לצאת מהמצב הרגשי שנקלעת אליו, להתמודד טוב יותר עם המציאות שלך ולהנות מהילדה המקסימה שלך. אני מציעה לך גם ללכת לטיפול פסיכולוגי משולב בהדרכת הורים שיעזור לך להתמודד טוב יותר עם החרדות. אשמח לעזור אם תרצי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל 03-5405503 www.drsharon.co.il

27/06/2020 | 17:56 | מאת: עדי

היי דר אני סובלת מחרדות ופחדים כבר מעל שנה שמישהו פגע או יפגע בי. ירדים אותי ויאנוס. פוחדת שהזרע לא יהיה מבעלי. שאגדל תינוק בבטן לא של בעלי. שיצא תינוק שהוא כהה עור או לא דומה לבעלי. כרגע בטיפולי פוריות של השריית ביוץ ויחסים. פוחדת שיפרצו לנו לבית אפילו שאנחנו גרים בקומה 7 . למרות שאני יודעת אין שום בסיס לפחד שלי לפריצה או חדירה לבית.יודעת את זה במודע, אבל החרדות מחרפנות אותי. פוחדת שאם נקלטתי כל ההיריון יהיה בפחדים וחרדות. פוחדת שהחרדות יפגעו בעובר שלי. התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית, טיפול בפסיכותרפיה. אני מאוד רוצה היריון מאוד רוצה להיות אמא אבל מפחדת שאסבול בהיריון. מה עליי לעשות כדי להפסיק את זה?

עדי שלום, ייתכן שאת סובלת מהפרעה טורדנית כפייתית. הטיפול המתאים הוא טיפול שנקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי והוא צריך להעשות על ידי פסיכולוגית קלינית/עובדת סוציאלית מומחיות בטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית. ניתן לטפל בהפרעה זו. תוכלי לקרוא על ההפרעה בעמוד הבא: כל הכתוב רלוונטי גם לתקופת טיפולי פוריות ולא רק להריון ולידה. https://www.drsharon.co.il/הפרעה-טורדנית-כפייתית-בהריון-ואחרי-לי/ בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

12/05/2020 | 17:18 | מאת: לילי

הייתי בהריון לפני מספר שנים והדיכאון היה כל כך קשה שהכדורים לא עזרו עד שאושפזתי במחלקה סגורה. עד כמה דבר זה משפיע על העובר שכל ההריון הייתי בדיכאון קשה. היום ברוך השם אני בסדר אבל מודאגת מוטרדת אם השפיע על העובר

הי לילי, אני מאוד מבינה את החששות שלך אבל אין באמת דרך לדעת כיצד הדיכאון שלך השפיע על העובר. ישנם נתונים סטטיסטים אבל בסופו של דבר קשה לדעת אם נטיה לדיכאון של הילד, לדוגמא, היא כתוצאה מהדיכאון שלך או גנטיקה. מההודעה נשמע שהלידה היתה לפני מספר שנים כך שאם את רואה שישנן בעיות כלשהן אצל הילד את יכולה לפנות לרופא המשפחה או לפסיכולוג לתמיכה. את לא באמת תוכלי לדעת אם הבעיות קשורות לדיכאון ועל כן הכי טוב לנסות לשחרר את המחשבה הזו ולא להתעכב על רגשות אשמה וביקורת עצמית. בברכה, שרון

04/02/2020 | 22:11 | מאת: ליאורה

הי. לפני 10 חודשים ילדתי תינוקת מקסימה אחרי 3 בנים. חיכיתי לה מאוד וההיריון לווה בחששות רבים עד שנולדה. כשנולדה הייתי מאושרת שבוע, ואז החלו פחדים איומים. הייתי בטוחה שמשהו לא תקין. רצתי איתה לבדיקות מיותרות, התבוננתי בה ישנה, קראתי המון באינטרנט ופיתחתי חרדה ועייפות שאין להם שום בסיס. לאחר חודשיים בערך עברה לחלוטין השמחה, תפקדתי בבית על אוטומט: לקחת לגנים ובי"ס, להכין לאכול, מקלחות, כביסות, טיפול בילדה וכל יום חיכיתי שיעבור עוד יום. בעלי טען שהחזרה לעבודה תיטיב עימי היות ואני אדם פעיל. אכן בתום חצי שנה חזרתי , ולצערי התחושה לא השתנתה, להפך. נעלמה תחושת המסוגלות שהיתה לי קודם בתפקיד, חזרו החרדות גם על הילדה וגם בתחומים נוספים בחיים. פניתי לקבלת יעוץ וניתן לי ציפרלקס אותו נטלתי 3 חודשים. ישנתי ממש רע , סבלתי מסיוטים והייתי מתעוררת וחווה נדודי שינה. בימים הסתובבתי חסרת תחושה , וכשתמו 3 החודשים עדיין הרגשתי רע. אני חוששת שאני בדיכאון ולא רואה לצערי את סיומו. אני כבר לא יוצאת עם חברות, לא נהנית מדברים שתמיד נהניתי מהם, ופועלת על אוטומט.מה גם שאני מרוסקת בפנים...האם עדיין יכול להיות שמדובר בדכאון אחרי לידה אחרי כ"כ הרבה זמן? או שמשהו אחר לא בסדר איתי?

ליאורה שלום, אני מאוד מצטערת לשמוע על החוויה הקשה שאת עוברת תקופה כל כך ארוכה. ראשית דיכאון אחרי לידה מתחיל בשנה הראשונה שאחרי הלידה אך עלול להמשיך זמן רב אם לא מטופל כראוי. שנית לפי התיאור שלך ייתכן שמה שהתחיל את המצב הרגשי הקשה הוא חרדה (או הפרעה טורדנית כפייתית). כאשר קיימת חרדה כל כך עוצמתית הרבה פעמים מתפתח דיכאון שהוא תגובתי למצב של החרדה. דיכאון זה יכול לחלוף כשהחרדה מטופלת. אם מצב החרדה עדיין נמשך עכשיו במקביל לדיכאון, כדאי לטפל בזה. אני מציעה לך להגיע לייעוץ אצל איש מקצוע שהמומחיות שלו היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי כדי לברר באיזו חרדה מדובר וכיצד לטפל. קיימים טיפולים יעילים מאוד לכל החרדות וכן להפרעה טורדנית כפייתית. בנוסף אם את מטופלת תרופתית בדיכאון וקיימת גם חרדה או הפרעה טורדנית כפייתית במקביל, כדאי לבדוק אם הטיפול והמינון מתאימים. את יכולה לקרוא באתר שלי על סוגי החרדות אחרי לידה. www.drsharon.co.il בהצלחה, שרון

30/12/2019 | 17:29 | מאת: אמא לראשונה תאומים

שלום לכולם, אני חודשיים וחצי לאחר לידת תאומים, לידה ראשונה. אני אקדים ואגיד שאני מטופלת תרופתית בלוסטרל 100 מג מזה כמה שנים עקב התקף חרדה קשה בעבר. את התרופה המשכתי לקחת בהריון וגם עכשיו ללא הפסקה. עד ליום הלידה הייתי מאוזנת לחלוטין במשך שנים. הייתי אני. כמה שעות לאחר הלידה התחלתי להרגיש לא טוב נפשית, הייתי לחוצה וחרדה וחששתי להישאר לבד. בכיתי והרגשתי נורא תלויה באמא שלי ובבעלי. סיפרתי לכל מי שסובב אותי כולל אנשים שבעבר לא נפתחתי בפניהם בתחושות שלי. לאחר כ3 שבועות מהלידה חזרתי להיות עצמי פלוס מינוס. בשבועיים האחרונים התחילו בי תחושות לא טובות נפשית. קו מחשבה שלילי, חוסר שמחה, חוסר הנאה, פחד שאם אמשיך להרגיש ככה לאורך זמן אני אעשה לעצמי משהו, חזרתי להיות תלויה יותר בבעלי.. התחושות לא באותה עצימות כמו לאחר הלידה- אני עושה טיול עם הילדים כל בוקר של חצי שעה לפחות, כן מתפקדת, נפגשת עם המשפחה, מדי פעם כשאפשר נפגשת עם חברות, אבל... אני לא מרגישה עצמי! אני פחות שמחה מבעבר, פחות שלווה, פחות משוחררת, מלאה במחשבות על המצב שלי ועל התחושות שלי. המוח לא נקי. אני מבינה שאני נמצאת בתקופה קשה מאוד, אבל אני מרגישה שנפשית משהו שונה. האם כדאי להעלות מינון של הלוסטרל? האם כדאי שאחכה עד שהילדים יכנסו למסגרות והלחץ ירד ורק אז לשקול להעלות מינון אם לא אחזור לעצמי?

שלום רב, התחושות שאת מתארת די צפויות חודשיים וחצי אחרי לידת תאומים. זו תקופה קשה ואינטנסיבית ואת צריכה לקבל הרבה עזרה מהסביבה כדי להתמודד עם המצב החדש. זה מצוין שאת מקפידה על טיול בבוקר ועל פגישות עם חברות ומשפחה. נסי להתארגן על זמן נטול ילדים 3-4 פעמים בשבוע וצאי לעשות ספורט. הקפדה על כך תעזור בשיפור מצב הרוח. בנוסף הקפידי על 6 שעות שינה רצופות בלילה. חוסר בשינה גם מחמיר את המצב. אם אין שיפור לאחר שבועיים של עזרה, ספורט ושינה כדאי לפנות לפסכיאטר לשקול העלאה במינון או שינוי תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

01/01/2020 | 14:14 | מאת: אמא לראשונה תאומים

תודה על המענה המהיר, בנוגע להמלצות: 1. יש לי עזרה של ההורים משני הצדדים ובעלי, אולם עדיין ההתעסקות בילדים היא 100 אחוז מהזמן 2. אני ובעלי מחלקים את הלילה ביננו כך שאני מספיקה לישון 6 שעות ללא הפרעה 3. האם טיול של יותר מחצי שעה עם הילדים בבוקר עונה על ההגדרה של ספורט?

הי, ספורט צריך להביא לעליה משמעותית של הדופק. הליכה מהירה מאוד, ריצה, ריקוד, אופניים. חוץ מזה קחי זמן לעצמך זמן נטול ילדים (לא בזמן שהם ישנים ואת דרוכה שתכף יתעוררו) לעשות דברים שאת אוהבת שעה ביום. שרון

11/11/2019 | 16:12 | מאת: נועה

היי אני בת 27 היריון ראשון טבעי נמצאת. בשבוע 16 פלוס יומיים.. כל יום מתחלף לי המצב רוח בצורה מאוד קיצונית..אני מרגישה שהגוף הוא לא שלי בעצם...עם כל התהליך הזה...בתחילת ההיריון עישנו בדיקות גנטיות שגילו אצלי נשאות לשלושה גנים אחריי זה בדיקת הדם של השקיפות עורפית הורידה את הסיכון לתסומנת דאון..אני מרגישה שאני לא נהנת מההיריון הזה אני פשוט מרגישה שאני על אוטומט ללכת לעבודה לנהל שגרת חיים שכל מה שאני רוצה זה להיות לבד בבית ... אני מפחדת מכל טלפון שאני מקבלת מהתקופה שחס וחלילה לא יגידו עוד תוצאות ..שלא לדבר לגשת לבדיקה אצל רופא..מרגישה פיזית חרדה..

שלום רב, נשמע שאת חווה מצב מלחיץ מאוד של חוסר וודאות לגבי בריאות העובר. החרדה היא התגובה הכי טבעית במצב זה. עם זאת אני משערת שהחרדה לא באמת עוזרת בשום צורה ועל כן כדאי לנסות להסית את תשומת הלב שלך לדברים אחרים עד שיהיו תשובות סופיות. נסי דווקא להיפגש יותר עם חברים ומשפחה, לעשות דברים שנהנית מהם בעבר, לקחת שיעור ספורט שמתאים להריון (באישור רופא) ולהקשיב להקלטות של מיינדפולס ודמיון מודרך להרגעה. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

21/08/2019 | 11:33 | מאת: הלן

אני בבית עם עוד 2 ילדים של בעלי בני 4 וחמש עד 14:00 כל יום חופש גדול. ותינוק בן שלושה חודשים שאני מאוד אוהבת. בארבע ימים האחרונים אני שמה לב שאני קצת חרדה לכך שיש לי אולי עצבות מסוימת אין לי סבלנות לילדים האחרים, אני קצת מתנשפת הרבה ומחפשת רגעים שקטים עם עצמי. בעיקר בא לי לשנות שגרה. אני עסוקה בלבדוק אם עבר לי. מנסה להעסיק את הראש במחשבות חיוביות. מעשנת הרבה יותר סיגריות עושה פילאטיס פעמיים בשבוע. ומקווה שהחופש הזה יסתיים והלבד עם התינוק יתן לי יותר נחת. יש משהו שיעזור לי לעבור את התקופה הזאת בטוב?

הלן שלום, התקופה הזו קשה לרוב ההורים ובעיקר אם יש תינוק בבית. אין לך מה לדאוג בנוגע לתחושות שלך כי נשמע שהן מאוד טבעיות, החודשים הראשונים עם תינוק בבית הם מספיק מאתגרים ולהוסיף לכך שני ילדים מקשה עוד יותר על המצב. לכן העצות שלי יהיו מאוד טכניות. אני חושבת שאת צריכה לשאוף להוציא את הגדולים מהבית כמה שאפשר ולדאוג להם לפעילויות כדי שאת לא תצטרכי להעסיק אותם ותוכלי להקדיש זמן לתינוק ולעצמך. מה שיכול לעזור לך זה עזרה מקרובי משפחה או חברים שיקחו את הילדים הגדולים לכמה שעות פעילות בבוקר ואם זה לא אפשרי את יכולה אולי לחפש נער או נערה שיבואו לשחק עם הגדולים ולהוציא אותם קצת מהבית. זה פתרון לא יקר ואפילו שעתיים שהם יוציאו אנרגיות בחוץ בבוקר יעזרו לך להעביר את שאר שעות היום איתם בבית. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

09/08/2019 | 18:07 | מאת: 1234נטע

אני בהריון. יש לי 3 ילדים. זו פעם ראשונה שאני מרגישה כך בהריון. הייתי מרגישה רע אחרי ההריונות אבל לא במהלכן. אין לי חשק, תאהון וכוח לכחום. מנסה להתנהל רגיל עבור הילדים אבל ממש קשה לי נפשית. לא מצליחה להפסיק לחשוב. הראש משגע אותי. איך אני יכולה להרגיע טת עצמי??

הי, יש מצבים רגשיים במהלך ההריון שדורשים עזרה מקצועית. אם את מרגישה כך מעל שבועיים כדאי להתייעץ עם אחות טיפת חלב או לפנות לפסיכולוגית שמתמחה בנושא. את זכאית לטיפול במסגרת הקופה וחבל לגרור את המצב הזה במשך כל ההריון. לצערי אין לי יכולת לדעת ממה את סובלת ולכן קשה להציע מה הדבר הנכון לעשות כדי להרגיע את עצמך. במצבים מסויימים יכול לעזור לך לעשות מיינדפולנס (סוג של מדיטציה) תוכלי למצוא קורסים ואפילו הקלטות און ליין אבל למצבים אחרים זה לא יעזור ולכן חייבים לעשות הערכה מקצועית לפני שנותנים המלצה. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

23/07/2019 | 12:01 | מאת: שילה

שלום אני בת 21 בשבוע 25 הריון ראשון סטודנטית בשלב סיום הלימודים השלב הכי קשה של הפרויקט גמר ,יש לי המון לחץ כל היום אבל אני פשוט מושבתת ברוב הזמן.הייתי עובדת עד ליפני שבוע בנוסף ועזבתי את העבודה כדי שיהיה לי יותר קל בלימודים אין לי כח לעשות שום דבר ובא לי פשוט להעלם ושכל המטלות יעלמו. אני רוב הזמן בתחושה של בעסה ואני חוששת שזה ישפיע על התינוק שלי .בעלי מאוד תומך ומתחשב אבל הוא לא מצליח להבין מה עובר עלי, אני בוכה המון מכל דבר בצורה שלא אפיינה אותי בעבר , אני חוששת שאני בדכאון מחוסר המעס שלי כי אני רוב היום עייפה ולא שמחה בקושי. אשמח שתייעצי לי אם אני במצב לגיטימי או שצריכה טיפול

שלום, סליחה על התשובה המאוחרת. אם את עדיין מרגישה כך אני ממליצה לפנות להערכה מקצועית אצל פסכיאטר או פסיכולוג שמומחה לנושא. כדאי לברר אם מדובר בדיכאון בהריון. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

30/06/2019 | 22:57 | מאת: סיגלית

שלום לך, אני אם יחידנית לילדה בת ארבע ולתאומים בני שנתיים. לאחר הלידה היה לי דיכאון. אמנם תיפקדתי כרגיל וגם ישנתי ואכלתי כרגיל אך היו לי חרטות רבות וקושי להיקשר לאחד התינוקות. לא לקחתי תרופות אבל טופלתי אצל פסיכולוגית. האם עשיתי טעות שלא לקחתי תרופות? אני ככ חוששת שבני נפגע בגלל זה.אמנם יש לי קשר טוב היום, אך עדיין יותר קשה לי איתו מאשר עם האחרים. הוא בוכה המון ולפעמים אני חרדה שפגעתי בנפש שלו, בהתקשרות שלו ובהתפתחות שלו. אכן היה לו מעט עיכוב מוטורי והיום הוא ילד מקסים אך בוכה המון וכאמור האהבה שלי אליו אחרת. שונה. אולי חסרה את ההתפעלות הראשונית שיש לאם מתינוקה. אבל לצערי הוא כבר לא תינוק... האם יש עוד מה לעשות? האם עלי לקחת תרופות היום? יש לי עדיין חרטות לפעמים, ואני עדיין לא שמחה כמו אחרי הלידה הראשונה

שלום רב, נשמע שעברת שנתיים לא קלות עם קושי לגיטימי מהמצב הקיים, היותך חד הורית עם שלושה ילדים קטנים ובנוסף רגשות האשמה, הדיכאון והחרטה שהכבידו עוד יותר. בשלב זה חשוב מאוד לשים מאחורייך את כל מה שהיה להסתכל קדימה. המחשבות על מה היית יכולה לעשות אחרת רק פוגעות יותר ביכולתך האמהית. לא ניתן לדעת אם מצבך הרגשי פגע בילד או שמלכתחילה היה זה ילד יותר קשה ויותר בכיין ולכן היה לך קושי איתו. אני מציעה לחזור לפסיכולוגית ולשתף במחשבות שלך. בברכה, שרון בן רפאל

05/07/2019 | 09:38 | מאת: סיגלית

תודה רבה!

11/06/2019 | 14:44 | מאת: דנה

שלום דוקטור, מה שאני מתארת כבר נגמר, אבל ברצוני לברר מה זה היה: בחורף האחרון הייתי בערך חצי שנה אחרי לידה. היו לי הרגשות רעות: הייתי בוכה הרבה, מרגישה שהכל רע לי וזה אף פעם לא יישתפר, הייתי מאד עייפה כל הזמן, הרגשתי שקשה לי להנות מדברים שאני אוהבת (קשה לי להסביר... מקווה שזה מובן), הייתה לי תקופה שהייתי בטוחה שאני עומדת למות בחודש הקרוב (בסוף החודש עבר ולא מתתי... :-) ) אבל למרות זאת, תפקדתי בבית ובעבודה כרגיל- סדר יום מאד תובעני, קמתי כל יום מוקדם ועשיתי הכל מצויין (במבט לאחור אני מעריצה את עצמי...) לא הייתה לי שום מחשבה לפגוע בעצמי או באחד הילדים חס וחלילה. זה עבר לבד אחרי חודשיים בערך, אני חושבת בגלל הסיבות הבאות: בעלי מאד תמך בי רגשית וטכנית, החלפתי עבודה לעבודה נינוחה יותר, התינוק גדל והתחיל לישון טוב יותר, התחלתי לעשות פעילות גופנית קלילה אבל קבועה. האם זה נראה כמו דיכאון? או סתם אמא עייפה שלא מספיק התאוששה מהלידה (בחופשת הלידה שלי שיפצנו ועברנו דירה ובקושי נחתי)... היום אני מרגישה טוב (כבר כמה חודשים) והכל עבר, אבל חשוב לי להבין מה עבר עלי ואם זה יכול לקרות שוב. תודה מראש!

שלום רב, אמנם אין אפשרות לאבחן בשלט רחוק אבל נשמע סביר שמדובר בדיכאון והסימפטומים שאת מתארת מתאימים. האם זה יחזור אי אפשר לדעת. הסיכוי שזה יחזור אם תלדי שוב גדול רק במעט מהסיכוי שיש לכל אשה להכנס לדיכאון. . בברכה, שרון בן רפאל

02/05/2019 | 23:55 | מאת: גל

שלום. אני כמעט חודשיים אחרי לידה. יש לי עוד 2 ילדים בבית גדולים. במשך 3 -4 שנים ניסיתי להכנס להריון. אך ללא הצלחה. לבסוף נכנסתי להריון אבל דרך תרומת ביצית. בהריון האחרון . ליווה אותי בכל התהליך הזה אותו רופא. יש לציין שהוא מקסים וקשוב . ואני מכירה אותו שנים... וכמובן שכרגע אני כבר לא זקוקה לו כי ילדתי. השגתי את מה שרציתי. המחשבה שזהו הקשר שלי עם הרופא ינותק בגלל שההריון הסתיים (ליווה אותי בכל מהלך ההריון) וכל המירוץ הזה..... גורם לי לעצבות. אני חושבת עליו כל הזמן. וזה נראה לי קצת לא נורמלי. מה יש לי לחשוב על הרופא נשים שלי???? בזמן שיש לי בעל מאוד תומך. איכפתי. רגיש ואני מאוד אוהבת את בעלי. אבל תקופה ככ ארוכה הייתי בכזה מירוץ לזכות בהריון הזה ובקשר עם הרופא שנראה לי שתפסתי תלות בו. או לא יודעת איך להגדיר את זה? מה עושים,,? פתאום אני לא צריכה "לרוץ" פתאום השגתי את מה שרציתי ככ הרבה זמן.אז מה קורה לי? למה אני עדיין חושבת על הרופא הזה? האם זה הגיוני? איך אני מפסיקה לחשוב על הרופא שטיפל בי? ולמה זה קורה לי???

02/05/2019 | 23:59 | מאת: גל

בנוסף חייבת לציין שגם במהלך ההריון הייתי מאוד לחוצה שלא יקרה לי משהו בגלל גילי אני בת 45. ממש שמרתי בטירוף. לא יצאתי הרבה ונחתי...הקדשתי את כל כולי. ופתאום כל הטירוף הזה נגמר. השגתי את מה שרציתי . ונולד לי תינוק מקסים. מה עובר עליי? למה אני לא מאושרת למה אני חושבת על הרופא הזה שלא אפגוש אותו שוב?

26/03/2019 | 20:57 | מאת: נורית

היי , אני שנתיים וחצי לאחר לידה , אני סובלת מדיכאון להערכתי , בזמן האחרון אני מתחילה להזכר שהניצנים להרגשות שהיו לי היו לאחר לידת ביתי , הרגשה רעה ,רצון לפגוע בעצמי ובילדתי , כאלו אני חיה בבועה ולא מצליחה להתרכז בחיים סביבי כאלו אני מרחפת , האם יש כזו אופציה שש לי דכאון שלא פניתי לעזרה כי דחקתי ועכשיו הוא חוזר לי במולא העוצמה? ואם כן למי פונים באופן דחוף לא רוצה לעשות את אותה הטעות ולא לטפל בעצמי

שלום, אני מבינה שאת חושבת שהיה לך דיכאון אחרי לידה אבל באותו זמן לא ידעת שזאת הסיבה לתחושות הקשות. הדיכאון חלף (או שהיה קיים כל העת בעוצמה חלשה) ועכשיו חזר במלוא העוצמה. זה אפשרי והגיוני כמובן. דיכאון אחרי לידה הוא כמו כל דיכאון קליני אחר פרט לכך שלעיתים מעורבים בו גם שינויים הורמונליים. דיכאון קליני יכול לבוא וללכת במהלך החיים בשל טריגרים שונים. אני משערת שהיה טריגר מסויים שגרם לכך שהדיכאון יחזור במלוא עוצמתו עכשיו. אני מציעה לך לפנות לטיפול אצל פסיכולוגית קלינית שמומחית בטיפול בדיכאון. אם אינך רוצה טיפול פרטי, יש מרפאה לבריאות הנפש לאשה באיכילוב ומרפאת חווה בתל השומר. אני משערת שיוכלו לעזור לך שם. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית.

02/02/2019 | 03:57 | מאת: סיון

שלום ד"ר, בת 42 אמא לפעוט בן 1.9 ובהריון שני IVF , שבוע 33. " ממלאך לשטן" ב 2 שניות.. אין לי הגדרה אחרת היכולה לעמוד על חוסר השליטה שלי בתגובות. על אף שהייתי רוצה להגיב אחרת, נראה כי משהו כדול ממני משתלט עלי ואני נעשת אלימה כלפי בעלי ( יכולה לשרוט אותו) לזרוק דברים מה שבדרך כלל קורה, ממלאת את פי בקללות רפש שאין לי מושג מי שתל לי אותם בלקסיקון, כועסת וממורמרת על כל מעגלי החברה סביבי, אם משפחה, חברים, שכנים, על הגננת של בני, כל פיפס קטן גורם לי לאמוציות , בכי, חוסר שליטה מוחלט. בעלי מכיל אותי ואלוהים יודע איך?! הוא אומר לי שאני מטורפת אבל הוא מבין שההורמונים מדברים ולא הרציונאל השכלי. ניתן לציין כי ההריון הראשון הגיע אחרי טיפולים רבים של IVF , ולא התנהגתי ככה. הלידה היתה בניתוח קיסרי בהול אחרי יומיים של אישפוז . בניתוח הבנתי שקשרו לי את הידיים מה שגרם לי ככל הנראה לאבד שליטה כבר אז. אחרי ההריון החלו לי פאניקות מוזרות, כמו מן איבוד שליטה מוחלט אך לא אלים. כאילו מישהו מנתק אותי לכמה דקות מהמציאות, העולם נראה לי שחור , מפחיד, היקום נראה לי קטן וצפוף, גם אם הנני נמצאת באולם שמחות של חתן וכלה פתאום משהו נסגר במחשבה. מן נתק , הדופק עולה לי, אין לי אוויר מוצפת במחשבות שליליות, תאונות, מוות, הכי גרוע שאפשר לעוף איתו במחשבות, האמיגדלה שלי קורסת. את אותו התקף חשתי כשלקחתי את המכונית לשטיפה . פתאום, תחת הסבון והמים הרגשתי שאני רוצה רק לצאת מהמכונית. נסיתי להרגיע את עצמי בנשימות ובמחשבות חיוביות, לדבר לעצמי , בסוף התחושה עברה אבל נראה כי היא חוזרת בכל מיני מצבים. תקופות היא לא קיימת ושוב, חוזרת חלילה. מה קורה לי קיבינימט?! האם התחרפנתי לגמריי? האם אני בדיכאון עוד מההריון הראשון? בהריון הזה אני ממש מאבדת שליטה , לא לוקחת כדורים או פרחי באך למינהם, רוצה שיעבור בשלום ולחזור למציאות האחרת , שהייתה קיימת לפני . קשה להעביר את תחושותיי בין מקשי המקלדת, אך מקווה שלפחות העברתי ולו במעט, את שעובר על ליבי וגופי. אשמח לעזרתך.

שלום רב, אני כל כך מצטערת שפספסתי את השאלה שלך ומקווה שהתגובה המאוחרת הזו תעזור. אני חושבת שכדאי לפנות לאבחון פסכיאטרי, אינני יכולה לאבחן בפורום אבל הייתי רוצה שיבדקו אם את סובלת מפוסט טראומה בעיקבות הלידה הראשונה או מדיכאון בהריון. את יכולה לפנות באופן פרטי אלי לצורך אבחון, אני פסיכולוגית קלינית או לפסכיאטרית. בציבורי, אני ממליצה על בריאות הנפש לאשה באיכילוב. הטיפול המומלץ בפוסט טראומה, אם זה המקרה הוא דווקא טיפול פסיכולוגי שנקרא - PE או CBT. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית

אני סובל מדיכאון כבר שנים. מטופלת בכדורים.היו גם מצבים קלים של מאניה לכן במקביל נתנו מאזן. בעבר הייתי מפסיקה עם הכדורים לבד....ואחרחבל הדיכאון הכי ארוך של 9 חודש החלטתי בחיים לא להפסיק. התחלתי טיפול אצל רופאה חדשה הייתי עם סרוקוול אקס אר והתחלנו עם וולבוטרין אקס אר 150 מג חזרתי לתפקוד מלא.לשמחת חיים.לתקשורת עם אנשים.וגיליתי שנכנסתי להריון הייתי הכי שמחה ! כשאמרתי לרופאה היא פשוט אמרה מפסיקים עם וולבוטרין ...אחרי שכבר חודש הייתי איתו בהריון. למרות שמכון טרוטולוגי אמר שאין מניע להמשיך ליטול גם וולבוטרין. ביקשתיאור ממנה לתת לי לפחות אנטי דיכאוני אחר והיא סרבה. ככה הייתי מגיע אליה מתחננת לטיפול.והתחלתי הרגיש את הנפילה.היא טענהיה שזה לא דיכאון.העניין שאני מזהה את הסימנים כי חוויתי 5 דיכאונות קשים בעבר והתלמידים של ההתחלה לדיכאון אותם תסמינים. בסופו של דבר המצב כמובן החמיר עד הסוף.עם מחשבות אובדניים.הלכתי למיון החזירו אותי לרופאה.רשמה לי סרנדה. חודשיים נטלתי ולא היה שיפור כלל ....הצלחתי לא לחשוב על אובדנות כי ממילא אין לי אומץ כמה שלא ארצה וכמה רע שלאבל יהיה לי. התקשרתי למכון טרטולוגי שישלחו מכתב אישור לוולבוטרין. ...הלכתיבה לרופאת משפחה...רשמה מרשם. אחרי שבועים היה עליה במצב.קשב וריכוז חזרו בעיקר והצלחתי בלי בעיה לנקות ולסדר בבית וגם לבשל יותר(בכללי אני עוד ממש לומדת לבשל אין לי נסיון ) חשבתי שהמצב ישתפר ...אבל אז אחרי חודש נטילה שוב הייתה נפילה נפילה ממש חזקה. עכשיו אניתן באמת לא יודעת מה לעשות. העלינו מינון ל300 מג ביום של וולבוטרין. מה אני עושה במצב שכזה?

ליליאנה שלום, תודה על השיתוף, נשמע שעברה עלייך תקופה מאוד קשה. חשוב מאוד שתהיי במעקב פסכיאטרי אצל רופא שמתמחה בתקופת ההריון ואחרי הלידה ושם אולי תקבלי גם הפניה לטיפול פסיכולוגי. אם את באזור המרכז, אני ממליצה לך לפנות לבריאות הנפש לאשה באיכילוב, או לתל השומר. שם יש מרפאות ייעודיות. באזורים אחרים בארץ תוכלי לברר דרך טיפת חלב. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

שלום רב זקוקה לסיוע דחוף בעניין הבא: אני לאחר לידה שניה. התחילו לי בעיות שינה אחרי חודש מהלידה (לא הייתי נרדמת). בהמלצת רופאה נטלתי כדור שינה אימובן לצד ציפרלקס.התופעה גם התרחשה לאחר הלידה הראשונה. אז נטלתי כדורי שינה, ציפרלקס ובנוסף טיפול cbt משלים. מהרגע שהלכתי לרופא נטלתי מינון של חצי כדור בערך שבוע וחצי ולאחר מכן ירדתי למינון של רבע כדור כמעט שלושה שבועות. ניסיתי לפני שבועיים להפסיק ולא הצלחתי. בעצת הרופאה המשכתי ליטול. השבוע ניסיתי שוב להפסיק. לילה אחד הצלחתי להרדם ללא כדור ( לאחר כשעתיים). הלילה שוב התקשיתי מאד ולאחר 4 שעות מאבק נטלתי רבע כדור. מאד רוצה להגמל אבל כל חוסר הצלחה מכניס אותי לחרדה שוב. מנסה להבין איך נכון לפעול כרגע: האם לנסות שוב הלילה לא ליטול כדור או לחילופין לחכות עוד זמן מה עם הכדור שינה ולנסות את תהליך הגמילה בעוד מס' ימים/ שבועות? וגם כיצד נגמלים נכון ממינון של רבע כדור? האם בבת אחת או יום כן יום לא? אשמח לתשובה בהולה.

סליחה, תצטרכי לפנות לפורום פסכיאטריה בנושאים תרופתיים.

14/12/2018 | 15:49 | מאת: אייל

שלום דר שרון !! אחותי לאחרי לידה בניתוח קיסרי עם הרדמה מלאה .. כנראה שעצם זה טראומה גדולה . היא נכנסה לבילבולים וחשיבה טורדנית . היא אומרת שהיא חשה מין ניתוק בין הדימיון למציאות . אציין שבעיקבות משבר לפני כעשור החלה ליטול תרופה ממש בקטנה ואיכשהו היא הצליחה המון זמן לחוש טוב והכל היה פחות או יותר דיי בסדר . גם אציין שההריון הזה היה מלווה עם המון בדיקות אוליי הריון בסיכון ? עכ"פ היום חודש לאחר הלידה לקחנו אותה לרופא פס" פרטי שנתן והעלה לה מינון של סרקאוול עם הטבה מעטה אך לא מספקת . היא כל הזמן חוזרת על עצמה ומתלוננת וכ" . אני פונה אלייך בקבלת עזרה וסיוע ממך על אפשרויות טיפול עבורה . תודה רבה לך ושבת שלום אייל

שלום רב, כדאי לפנות לבריאות הנפש לאשה באיכילוב או תל השומר או לפסיכולוג/פסכיאטר פרטי שמתמחים בטיפול אחרי לידה. לפי התיאור לא ברור לי אם היא חווה מחשבות טורדניות, פסיכוזה או דיכאון פסיכוטי והאבחנה המבדלת חשובה בנוגע לטיפול. אם מדובר במחשבות טורדניות, OCD, כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

05/12/2018 | 14:38 | מאת: שושנה

יולדת שהובחנה בפוסט טראומה אחרי לידה והשתחררה על דעת עצמה ולא לוקחת טיפול. מתנהגת חיצונית בסדר. לפני האישפוז ולאחריו מרוחקת מהבת שלה. איך ניתן לזהות מצב בו היא יכולה להיות מסוכנת לעצמה או לבת שלה.

שלום רב, לרב פוסט טראומה אחרי לידה לא מביאה עמה סכנה ליולדת או לתינוק אולם אם היא מלווה במצוקה גבוהה, בדיכאון אחרי לידה או בהפרעות אחרות המצב יכול להיות שונה. כיוון שאני לא יודעת מה מצבה ולא יכולה לאבחן מרחוק אני מציעה להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא המשפחה או אם היא מסכימה להציע לה לפנות לייעוץ מקצועי אצל פסיכולוגית/פסכיאטרית שמתמחה בנושא. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

09/07/2018 | 13:23 | מאת: wonderfulmaman

שלום ילדתי לפני שנה את הבן הרביעי שלי וחליתי בדיכאון מאוד מאוד קשה. הייתי הרבה זמן קרובה לאובדנות והחלטתי עכשיו להיחשף ופתחתי בלוג בנושא לעזור לאימהות הבאות... www.wonderfulmaman.wordpress.com

בהצלחה בבלוג החדש

26/06/2018 | 09:44 | מאת: גילה

היי..אני חודשיים אחרי הלידה השנייה שלי..בחודש האחרון אני מרגישה ממש רע ויש לי תחושות של ריקנות..אין חשק לעשות כלום..לפעמים גם יש לי מחשבות אובדניות. אני חושבת שזה בגלל ההורמונים אחרי הלידה ביחד עם הסביבה שלי שבכלל לא תומכת..התינוק שלי עם ריפלוקס ודורש טיפול ויחס יותר מתינוק רגיל.. יש לי עוד ילד בן שנתיים..אני מגדלת אותם לבד..אין לי בכלל עזרה מהמשפחה. בעלי מגיע הביתה בשעה 10 בלילה..בנוסף בעלי כל היום רב איתי על עינינים כספיים. אנחנו בחובות בגלל ערבויות שהוא חתם והוא כל הזמן אומר לי שאני חיה על חשבונו(אני תמיד עבדתי פשוט כרגע בחופשת לידה) גם המשפחה שלו מחממת אותו עליי והם רוצים שאני יעבוד מהבית בזמן שאני בחופשת לידה או יבקש כסף מההורים שלי שיעזרו לנו עם החובות..אני בקושי מתפקדת..אין לי מצב רוח לכלום . אני גם מרגישה שהגוף שלי חלש לפעמים אני מרגישה שאני עומדת להתעלף אז אני יושבת וזה עובר...לא יודעת כבר למי לפנות..לא מסוגלת כבר להתמודד עם החיים האלה..אני לא ישנה כמעט בכלל..לא אןכלת כמעט כלום..אני בקושי מסתדרת עם התינוק עם הריפלוקס ועוד צריכה לטפל בגדול, בעיניני הבית ועוד מוסיפים לי לחצים כלכליים מכל כיוון. בעלי גם דואג להגיד לי כמה אני נראית זוועה אחרי הלידה..בקיצור כרגע אני חושבת שאני במצב של דיכאון ולא רוצה שהמצב ישפיע על הילדים..למי אפשר לפנות?

שלום רב, אני מאוד מצטערת, לא יודעת איך פספסתי את ההודעה הזו. אני מקווה שדברים קצת השתפרו אבל נשמע שאת באמת זקוקה לעזרה. אם את באזור של איכילוב או תל השומר, בשני בתי החולים יש מרפאה לבריאות הנפש לאשה. תוכלי לקבל שם ליווי פסיכולוגי ואם יש צורך אז גם תרופתי כדי לעבור את התקופה הקשה הזו. הטיפול ניתן במימון קופות החולים עם טופס 17. אם את מאוד רחוקה מבתי החולים הללו כדאי לפנות קודם לרופא המשפחה או לאחות טיפת חלב ולבקש הפניה באזור שלך. בשל הקשיים המשפחתיים חשוב שתגיעי לטיפול פסיכולוגי ולא רק לטיפול תרופתי. בהצלחה, שרון בן רפאל

19/06/2018 | 16:41 | מאת: אני

אני שבוע 16 הריון רביעי בדיכאון מאוד קשה חוסר סבלנות למשפחתי מתח גבוה כאבים פיזיים מהלחץ הנפשי לא מתליחה להתאושש כל יומיים בערך נשברת מחדש....

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. דיכאון כפי שאת מתארת יכול להמשך גם לאורך כל ההריון ואף אחריו, אם אינו מטופל. אני ממליצה לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי או תרופתי. את יכולה לפנות באופן פרטי או דרך הקופה. אם את פונה דרך הקופה ממולץ לפנות למרפאות בריאות הנפש לאשה באיכילוב או תל השומר. באופן פרטי אוכל לעזור לך ברמת השרון או כפר סבא. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

14/03/2018 | 13:35 | מאת: ע.פ

האם אפשרי? אני בשבוע 31 ומרגישה שלא יכולה לשאת יותר את העבודה. אני רוצה להגיע ללידה (הריון ראשון) רגועה יותר וכמו שזה נראה עכשיו מצבי לא טוב ולא יאפשר לי זאת. יש לי מצבי רוח קשים, התפרצויות, בכי, קושי בלילות, כאבים שכנראה חלקם פסיכוסומטיים. האם פסיכיאטר יכול להמליץ על שמירת הריון? או רק רופא משפחה? תודה

שלום, ראשית אני חושבת שכדאי מאוד לטפל במצב הנפשי, ייתכן שאת סובלת מדיכאון בהריון מה שמתבטא לעיתים קרובות בעצבנות ובסימפטומים שציינת ולאו דווקא בעצב. אצל 60% מהנשים שסובלות מדיכאון בהריון, הדיכאון ממשיך גם לאחר הלידה. כדאי לפנות לפסיכולוגית או פסיכיאטרית מומחיות בנושא. אני מקבלת באופן פרטי אבל אשמח גם להפנות אותך למקום ציבורי אם זה יותר מתאים. לגבי שמירת הריון, לצערי לרב זה לא טיעון מתקבל. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

14/03/2018 | 13:48 | מאת: ע.פ

תודה. היכן את מקבלת? אשמח גם להמלצות של מקומות ציבוריים. אני חברת קופת כללית. תודה

14/01/2018 | 10:44 | מאת: תחילת הריון

ממש תודה על הפורום הזה. עברתי שנתיים מאוד קשות. אובדן אישי כבד,ומחלה בזה אחר זה. עברתי הפלה בשבוע 7 לפני כמה חודשים וכרגע בתחילתו של הריון שני. אני באפיסת כוחות,ללא כל מוטיבציה,בלי מצברוח ובלי חשק לכלום. במצבים הקשים הקודמים הצלחתי איכשהו לתפקד. האם זה נורמלי ? איך כדאי להתמודד עם זה ? (יודעת שמותר ספורט אבל אחרי ההפלה הקודמת מעדיפה להימנע ליתר ביטחון)

אני מאוד מצטערת לשמוע על כל הסבל שעברת. אין ספק שלאחר כאלה אובדנים יותר נשים חשות כפי שאת מתארת כעת. אני מאוד ממליצה לפנות לאשת מקצוע, עובדת סוציאלית או פסיכולוגית, שתעזור לך לעבד את כל האובדנים שחווית ולהגיע ללידה הזו יותר פנויה רגשית. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

אני סובלת מזה כבר מאז שביתי בת חצי שנה בערך. כיום כעבור חצי שנה אני כבר מבינה שהחשיפה שלה לחיידקים וליכלוכים לא גורמת לה לחלות או שיקרה לה משהו נורא אבל עדיין חייבת לקחת אותה ישר למקלחת כשאנחנו מגיעות הביתה. המחשבה שחיידקים של הריצפה ושל ילדים אחרים יגיעו פה לדברים קשה בשבילי. אני גם לא יכולה לגעת במקרר או בכל דבר שהגיע מהסופר או בכל דבר אחר בלי לשטוף ידיים לפני שאני נוגעת בכביסה נקיה או בילדה. כי מי יודע דרך איזה ידיים זה עבר . יוצא לי לשטוף ידיים הרבה ואני מרגישה שזה מנהל לי את החיים. קשה לי ליסוע באוטו או ללכת לקנות בגדים לי ולה. קשה לי לחשוב על למדוד בגדים שאחרים מדדו ולא עברו כביסה. קשה לגעת בכסף איך משתחררים מזה. פעם לא חשבתי בכלל על כל הדברים האלה וחייתי את חיי בחופשיות. אני מרגישה שאני לא נהנית יותר מהחיים ורק עסוקה במחשבה על חיידקים. אני הבנתי שעל העור שלנו יש חיידקים יותר מעל הריצפה או בכל מקום אחר, אז למה אני עדיין לא מסוגלת לשחרר את זה ?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע שאת סובלת. ocd אחרי לידה לא עובר מעצמו, כדי למזער אותו צריך לטפל בו. לעיתים קרובות מגיעות אלי נשים עם ocd אחרי לידה לטיפול שנקרא חשיפה ומניעת תגובה שהוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי שמיועד לocd. ואם יש לך מוטיבציה לטפל בזה אפשר להגיע לתוצאות טובות. אם את מעדיפה לקחת תרופות, יש אפשרות לטפל גם בתרופות וזה יפחית את החרדה ויכול גם לעזור קצת, אבל רק הטיפול שהזכרתי קודם ילמד אותך איך להתייחס למחשבות ולטקסים האלו ואיך להפסיק אותם. שיהיה בהצלחה ואם תרצי לטפל אני כאן. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל 050-2234343

06/07/2017 | 21:29 | מאת: ק

לילה טוב , עקב מצב נפשי ירוד הרופא משפחה המליצה לי לקחת כדור בשם סרטרטלין נטלתי אותו אתמול בשעה 18:00 בערך 50 מ״ג וחצי שעה אחרי נטילת הכדור התחלתי להרגיש יובש בפה כבדות עייפות בלתי רגילה כאילו אני ממש שיכורה נלחצתי מאוד והחלטתי להפסיק לקחת את הכדור יש לציין שלקחתי כדור אחד בלבד והתופעות לא עוברות עד עכשיו יותר מ 24 שעות .. האם זה יעבור ומתי ??? אני מפחדת להישאר ככה בתופעות האילו כול הזמן ושהכדור פגע בי במשהו .. אודה על מענה מהיר שיכול להרגיע אותי קצת

הי, מצטערת על המענה המאחור, שאלות על תרופות יש להפנות לפורום פסכיאטריה. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

02/07/2017 | 06:01 | מאת: יפה

שלום שמי יפה בתי הבכורה ילדה לפני מספר חודשים תינוקת מקסימה בכל ההריון היא הקפידה על הבדיקות התקופתיות שצריך. ולדעתי אפילו יותר הלידה הייתה קשה. היא סבלה מטחורים והיו לה המון תפרים אך מאז שהתינוקת נולדה היא טוענת שהיא לא מרגישה שהיא אמא וחושבת שהיא כאילו צופה מהצד היא מאכילה את הילדה כל 4 שעות ולטענתה התינוקת צריכה לישון לילה שלם . גם אם היא רעבה היא לא מאכילה היא לא הניקה כלל בגלל בעיות בריאותיות הסברתי לה שהיא צריכה להיות קשובה לתינוקת , ויש לה המון התפרצויות זעם וכעס כל כל דבר, היא אובססיבית לגבי נקיון הבקבוקים התינוקת היום בת 5 חודשים איני יודכת מה לעשות. אודב לעזרתך, אגב בטיפת חלב זיהו שיש לה דיכאון אחרי לידה.

שלום רב, אני מתנצלת על המענה המאוחר, מקווה שבנתיים השתפר המצב. אם לא, אני ממליצה לפנות לאחת ממרפאות בריאות הנפש לאשה, באיכילוב או בתל השומר. אם היא לא מסכימה אפשר גם לקבל תרופות מרופא המשפחה. בנתיים כדאי לדאוג שיהיה מישהו שיכול לתת לתינוקת את היחס שהיא צריכה עד שבתך תחלים. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

18/06/2017 | 23:04 | מאת: שני 4444

היי אני נכסת לשבוע 7 ולפני כשבועיים כשגיליתי על ההריון… הריון שני שהיה מתוכנן בהחלט אפילו דרך הזרעה עם הורמונים… מאז אני מרגישה עייפות וחוסר חשק לכל דבר לא מתחשק לי לצאת מהבית השאלה האם זה מההורמונים ונובע מעייפות או שזה דיכאון אני בדרך כלל אדם שמח ואנרגתי וקשה לי עם עצמי ככה באמת כאילו לא מבינה מה קורה לי ולמה לא בא לי לעשות כלום

שלום רב, התופעות שאת מתארת נפוצות בתחילת הריון ולרב נעלמות סביב שבוע 12. אם את מרגישה מצב רוח ירוד וחוסר הנאה מעל לשלושה שבועות כדאי ללכת לייעוץ מקצועי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

14/11/2017 | 09:55 | מאת: נועה

רוצה להמליץ על שיטת טיפול שמסייעת רבות וגם לי עצמי סייעה למידע: 050-4269694

01/05/2017 | 11:18 | מאת: רונאל

יש לנו תינוק ראשון. בן קצת יותר משנה. הילד ישן לא רע. בעבר היו קצת קשיי סינוסים. עבר. אישתי מאוד עצבנית מכל דבר קטן ומבכי של התינוק וכל הזמן רוצה לישון. למרות שהיא ו בחצי משרה. היא נמצאת לדעתי יש בעיה, מעירה את הילד כל לילה ביוזמתה ב3 לפנות בוקר. אני ישן מאוד חזק אבל מתעורר שהתינוק כבר בוכה. היא אומרת שהוא התעורר לבד מקשיי נשימה. ואז מתחילה עם הרדמה ובזמן באחרון מכונת אינהלציה. בכמה מקרים אני התעוררתי והיא לא שמה לב וראיתי שהיא בעצמה מעירה את הילד ביוזמתה כל לילה. לא אמרתי לה שראיתי. לדעתי הילד היה ישן אם לא היתה מעירה אותו. היא לדעתי סובלת מבעיה שקשה להגדירה וזה במסגרת הטיפול בילד שכל הזמן מספרת על הקשיים שלו. אני מבין שנפלתי לתוך צרה לא? אני גם שוקל להתגרש כי נראה שאין דרך להסביר לה היא מתפרצת ומקללת. ולא ניתן להכניס מילה. ניסיתי לדבר בזמן החופשי שלנו. לא עוזר. יש לה דכאון סמוי? חרדה? ההורים שלה מצדיקים אותה. זה נראה שהיא במצב קשה. מה דעתך?

רונאל שלום, דיכאון אחרי לידה יכול לבוא לידי ביטוי בעצבנות, התפרצויות וגם בחרדה אבל כמובן שאין אפשרות לאבחן על סמך התיאור הזה. ישנם הורים (כן גם נשים וגם גברים) שבשל חרדה מעירים את התינוק כדי לוודא שהוא נושם. אם אתה חושש שהתינוק בסכנה חשוב כמובן שתשוחח עם רופא בדחיפות. אפשר לטפל די בקלות בקשיים רגשיים כגון חרדה ודיכאון אחרי לידה על ידי תרופות או בטיפול פסיכולוגי אבל אם אתם לא יכולים לדבר יהיה לך קשה לשכנע אותה לפנות לטיפול. יכול להיות שכדאי לך לפנות לפסיכולוגית לייעוץ איך להתמודד עם המצב, עם החלטה להתגרש תצטרך להתמודד כל החיים ועם המצב הקיים יכול להיות שתצטרך להתמודד רק זמן קצר עד שהוא ישתפר ואז תוכלו לחיות חיים ארוכים וטובים יחד. בכל מקרה כדאי לעבוד קודם כל על היחסים שלכם. כשמישהי נמצאת במצב רגשי קשה אחרי לידה היא צריכה לדעת שהיא סומכת על בן זוגה לספר לו מה היא מרגישה. היא צריכה להרגיש שאתה שם בשבילה. אם אתה אוהב אותה או לפחות אהבת אותה לפני שהתחילה להתנהג כך, כדאי לנסות לעזור לה. אם אתה מחליט לנסות, תגיע עם הרבה סבלנות ותשאל איך אתה יכול לעזור לה. תנסה להגיע מוקדם מהעבודה כמה שאתה יכול ולקחת חלק בטיפול בתינוק. אם הוא מתעורר בלילה תציע לה שאתה תישן לידו כמה לילות כדי להרגיל אותו לחזור לישון כשהוא מתעורר ואולי אף תפנו לייעוץ שינה בנושא זה. יכול להיות שכשתנסה לדבר איתה, היא תדחה אותך כמה פעמים ורק תצעק אבל יכול להיות גם שכשהיא תרגיש שבאמת אכפת לך ושאתה באמת רוצה לעזור אז אחרי כמה פעמים אולי היא תדבר ותגיד לך מה היא צריכה. בנתיים כדאי לנסות לעשות כמה שאתה יכול כדי לעזור בבית ועם התינוק, לנסות לא להאשים ולא לבקר אותה ולהתאזר בהמון סבלנות ואהבה. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

25/03/2017 | 22:59 | מאת: נלי

הי , אני בשבוע 31 היריון מתוכנן אני הכי שמחה בעולם שאני הופכת להיות אמא רק שלא ידעתי שזה יהיה כזה קשה להתמודד עם הקשיים , שמנתי הרבה ומאוד קשה לי לראות את עצמי בצורה הזאת , אני הרבה מוותרת על פעילויות חברתיות כי אני פשוט מתביישת מאיך שאני נראית תמיד היה לי חשוב לשמור על משקל ועל מראה ועכשיו אין לי שליטה. , מעבר לכך בבדידות וחוסר ההבנה של הסובבים אותי במיוחד בעלי גורם לי לבכות הרבה ולא לרצות כבר לשתף אותו. למעט המשקל שמפריע לי ככ היחסים ביני לבין בעלי לא טובים הוא עובר איזו תקופה בעבודה ואני משתדלת להיות הכי מבינה ותומכת אבל עברו כבר חודשיים ואני אוטוטו בחודש שמיני אף פעם הוא לא התעניין מרצונו , לא שואל אותי איך אני מרגישה , חודשיים לא הזמין או יזם איזו פעילות זוגית כמו מסעדה , סרט או סתם הפתעה ... עם חברים הוא יוצא ונהנה ומה שקרה לו בעבודה נעלם עד החזרה שלו הביתה אני מתחילה להרגיש שזה נח לו להשתמש בזה כתירוץ. את הקניות של לאחר הלידה עשיתי לבד כדי לא להטריח אותו ובגדול אני עושה הכל לבד כדי לא להתאכזב. אני רוב הזמן בוכה ומרגישה לבד. שמונה חודשים מעטות הפעמים שהוא הראה שאיכפת לו או לפחות הוכיח. אני מאוד חוששת ומפוחדת למה שיקרה גם אחרי הלידה כמו כן אין לי תמיכה מאף אחד לא ממנו ( לא ציפיתי) , לא מההורים ולא הכי סומכת על חברות. האם אני העובדה שאני רוב הזמן מרגישה עצובה ובודדה יכל להזיק לעובר שלי ? והאם יש דרך טיפול ללא כדורים ותרופות ?

נלי שלום, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה בהריון. ייתכן שאת מפתחת דיכאון בהריון כשהסיבות לדיכאון קשורות לגורמים שאת מפרטת - לבעיות בקשר הזוגי, לכך שאת מרגישה שאין לך תמיכה מאף אחד וכמובן לכך שאת נמנעת מפעילויות חברתיות. הטיפול הכי מתאים לקשיים שאת מתארת הוא טיפול פסיכולוגי שיעזור לך להתארגן לקראת הלידה ולאתר ולחזק את הקשרים עם האנשים שכן יכולים לתמוך ולעזור. בנתיים חשוב מאוד שתחזרי לפעילויות חברתיות ולדברים שגרמו לך הנאה בעבר, הימנעות רק מחמירה את המצב. מבחינת המשקל, ברור שתעלי במשקל במהלך ההיריון והעבודה שלך על חזרה לגזרה יכולה להתחיל כחודשיים לאחר הלידה. חלק מהמשקל ירד מעצמו לפני כן. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

24/02/2017 | 18:18 | מאת: אחרי לידה

שלום רב אני אם יחידנית לתינוק . בת 34. ילדתי לפני כשבועיים. יש לי עזרה בנתיים. מאז הלידה נמצאת בדיכאון עמוק, התקפי פאניקה ותחושה כי עשיתי טעות חמורה!!... סיפרתי לאחותי על תחושותיי ובעיקר על ההרגשה כי לדעתי עשיתי טעות וגם שטרם התחברתי לתינוק.\חייבת לציין כי אני מטפלת בו רגיל- אוכל, מקלחת וכו'..\ האם ההרגשה כי עשיתי טעות חמורה/ ההרגשה של אי חיבור לתינוק/ ההרגשה כי בא לי שאחרים יטפלו בזמן שאני מתחפרת במיטה בדיכאון הינם שכיחים למצב של דיכאון לאחר לידה? אציין כי התחלתי טיפול תרופתי. תודה

שלום רב, התחושות שאת מתארת כולן חלק מהדיכאון וייתכן מאוד שיחלפו עם טיפול תרופתי. קושי להתחבר לתינוק מאוד אופייני כמו גם התחושה שעשית טעות גדולה. כמובן שייתכנו גם קשיים אובייקטיביים בחודשים הראשונים וחשוב מאוד לקבל המון עזרה ותמיכה מהסביבה לפחות ב3 החודשים הראשונים. במידה ולא יחלפו כדאי להתחיל גם טיפול פסיכולוגי במקביל לתרופות.

31/01/2017 | 15:04 | מאת: אמא

אני כותבת כאן די בחשש ...אני חודשיים בערך אחרי לידה ..לידה שלישית ואני מרגישה תחושות שלא חוויתי אחרי ההריונות הקודמים.. מידי פעם אני מרגישה כמו דאון כזה..מין תחושה של עצבות שמשתלטת עלי...ענן כזה ורצון לבכות ומין מועקה קשה שמלווה בדפיקות לב ומין תחושה של כאב בטן לא נעים כמו במצב של חרדה וממש מתלווה לזה תחושה ממשית של פחד..אני לא מצליחה לשים את האצבע באופן מדוייק מה בדיוק קורה לי או מה בדיוק מפריע לי ..והדמעות מתחילות לזלוג בלי שליטה..זה מלחיץ אותי ברמות..אני לא חווה את התחושות האלו כל יום כל היום אבל כשזה קורה ה מלחיץ אותי כל כך...ומפחיד אותי שאני נכנסת לאיזה שהוא סחרור חלילה..משהו שאני לא מצליחה לשלוט בו...זה מין מעגל כזה שהמחשבות מתרוצצות והפחד הוא שברגע שזה קורה הראש לי עף בלי שליטה למחשבות מאוד לא נעימות..והאם אני אצא מזה?? אני חוששת להתחיל טיפול כל שהוא שיהיה כולל טיפול בכדורים בגלל שמפחיד אותי המחשבה על ההשלכות של זה ,מצד שני אני גם כל כך לא מרגישה שחזרתי לעצמי ואני כל כך רוצה להיות שמחה עם הבנות שלי ובעלי..רוצה לחזור לשגרה רגילה..שוב אני רק מדגישה שזה לא כל היום וכל הזמן אבל בפעמים שזה קורה זה ממש מלחיץ...אני מרגישה ידירה בשמחה וחוסר חשק לעשות דברים שמאוד אהבתי... איך אפשר לדעת האם זה דיכאון שאחרי לידה או פשוט פרץ הורמונלי טבעי אחרי לידה?? ועוד שאלה- במידה וזאת פשוט תקופה ואני לא אקבל טיפול כל שהוא-האם זה עובר מעצמו?? פרט לסבל שאני חווה עכשיו שהוא אכן מאוד משמעותי אבל האם יש לדיכאון אחרי לידה כמו סוג של מסגרת זמן...נניח עד שנה אחרי לידה זה יעבור בכל מקרה ? או שחלילה במצב כזה אם לא אטפל מקצועית המצב עלול רק להחמיר?? אני אובדת עצות וחוששת... אודה לתשובה ממך בהקדם...

שלום רב, ראשית אני שמחה שהחלטת לכתוב, אני מבינה שההחלטה לא קלה. כיוון שאת סובלת ממצבי רוח משתנים כדאי מאוד שתפני להערכה מקצועית. נשמע שאת חוששת בעיקר מטיפול תרופתי אבל חשוב שתדעי שטיפול פסיכולוגי מתאים יכול להיות יעיל כמו טיפול תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

01/02/2017 | 12:29 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה המהירה, רק דבר נוסף.. אני קצת חוששת מהמשמעות של טיפול פסיכולוגי... האם יש לזה משמעות לגבי הילדים שלי... אני ראיתי כל מיני דברים בפורומים שונים שמזהירים מעניין לגורם מקצועי בכדי שלא יגידו שאני אמא לא מתפקדת חלילה ואז רשויות רווחה מתערבות... אני יודעת שזה לעוף רחוק מה שנקרא... אבל רציתי לדעת איך זה עובד באמת...

24/01/2017 | 16:13 | מאת: שיר

היי, כיום אני נותלת דרלין 10 מ"ג רק כאשר אני מרגישה שזה נחוץ לי להורדת סיפטומים של חרדה לפני אירועים ספציפיים כמו דיבור מול קהל, פרזנטציה וכו.... בממוצע יוצא לי לטול כדור דרלין פעם עד פעמיים בשבוע (כלומר סה"כ בשבוע 2 כדורים) כיום בעלי ואני מתחילים לנסות להכנס להריון ואני יודעת שדרלין הוא כדור חודר שילייה שלא רק משפיע על הדופק שלי אלא גם של העובר - האם יש כדור חלופי שאיננו חודר שיליה? והאם בכלל יש כדור הרגעה שמותר לקחת בהריון כאשר נחוץ ואינו מזיק לעובר? תודה רבה -שיר

שיר שלום, תפני את השאלה לאחד מהמכונים הטרטולוגיים במשרד הבריאות או בבתי החולים. הם נותנים מענה טלפוני. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

22/04/2016 | 16:42 | מאת: Shir

הריון שלישי מתוכנן ורצוי אחרי שבע שנים, אבל ראשון עם פרק ב אחרי גירושים... חווה דכאון קשה והתקפי חרדה החל משבוע 6 עד כה(שבוע 10) ממש משבית אותי מתפקוד יומיומי, בוכה כל הזמן ומשתבללת... מרגישה אשמה שלא מאושרת כמו שאמורה להיות.. מה יכול לעזור?

שלום רב, כדאי לטפל קודם בהתקפי החרדה, ייתכן שלאחר הטיפול בהם גם הדיכאון יעלם. מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי שיעזור לך ללמוד למתן את ההתקפים תוך זמן קצר. אם תרצי אפשר גם להעזר בתרופות. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

17/04/2016 | 15:24 | מאת: אנונימי

אני שבוע אחרי לידה רביעית, מוצפת בחרדות לא ישנה, לא שותה לא אוכלת פירור כבר 3 ימים, מפחדת מנטל הגידול של הילד, רוצה את החיים הקודמים שלי בחזרה ולהישאר עם 3 בניי הגדולים יותר, לא מפסיקה לחשוב שזו הייתה טעות ולמה עשיתי את זה לעצמי,למה הייתי צריכה את זה לקחתי לעצמי את החופש שהיה לי עם שלושת ילדיי הגדולים שכבר עצמאיים , הדיכאון התחיל כבר בהריון, מתחרטת מאוד שלא הפלתי כשהייתה אפשרות, מרגישה שהחיים סוגרים עליי, קשה לי לטפל בתינוק, לא מתפקדת כאמא שהייתי ולא מטפלת בענייני הבית, מרגישה שאני פשוט משתגעת מכל המחשבות האלה ולא רואה שום נקודת אור. אני מדברת על זה עם אימי אחותי ובעלי ושום דבר מדבריהם לא עוזר לי ולא מרומם אותי. אני רוצה שהכל ייעלם ולחזור למה שהיה, לחיים הטובים שהיו לי. מה אני עושה עם זה אני מסתובבת בבית הלוך ושוב (במידה ואני בכלל קמה מהמיטה) ומרביצה לעצמי ובוכה בהפים קשים שהלב כואב לי ממש פיזית.

שלום רב, נשמע שאת סובלת מדיכאון אחרי לידה, כדאי ומומלץ לטפל וייתכן מאוד שכל המחשבות והפחדים שיש לך כעת יחלפו כשהדיכאון יחלוף. את יכולה לפנות האופן פרטי או לפנות למרפאת בריאות הנפש לאשה באיכילוב שם תוכלי לקבל טיפול פסיכולוגי ותרופתי במידת הצורך. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

24/04/2016 | 13:59 | מאת: אני שוב

לא יודעת מה לעשות מרגישה משוגעת, אני גרה בבאר שבע למי פונים אני לא רוצה את הילד במצוקה קשה כל כך, תמיד הייתי חרדה לילדים ולחיים ועכשיו הוספתי לעצמי דאגות למה הייתי צריכה את זה בכלל! כועסת על עצמי שלא הפלתי ושבכלל נכנסתי להריון הזה! לא מצליחה לתפקד ולטפל בילדים אני מפחדת הבית פשוט מתפרק!! מפחדת שזה לא יעבור לעולם!

14/04/2016 | 23:37 | מאת: חני

ערב טוב. אני אמורה לטוס בשבוע 29 ולחזור לארץ לפני שבוע 32. יש לי חרדת טיסה. האם מותר לי לבלוע כדור אחד של לוריוון לפני הטיסה? אציין שבה' ההריון תקין לגמרי ואני לא נוטלת תרופות באופן קבוע תודה מראש חני...

שלום רב, אני פסיכולוגית ועל כן לא אוכל לייעץ לך בנושא תרופות. אני יודעת שנותנים כדורי הרגעה בהריון אבל תצטרכי להתקשר למכון טרטולוגי ולשאול אותם, יש במשרד הבריאות ובחלק מבתי החולים. השיחה ללא תשלום. תהני ושתהיה טיסה קלה, ד"ר שרון בן רפאל

10/04/2016 | 14:02 | מאת: ...

שלום, אני בשבוע 16, בריאה, ועובדת בתחום הטיפולי מזה מס שנים. הריון ראשון ורצוי. מתחילתו אני סובלת מבחילות והקאות בלתי פוסקות עד כדי מס אשפוזים וביקורים במיון. לאחרונה, חולשה, דכדוך ובכי בעקבות תחושות פיזיות. חשוב לציין שיש משפחה תומכת ובעל תומך וטיפולי. יחד עם זאת אני מתקשה להתגבר על התחושות ומוצאת את עצמי לא מתפקדת בעבודה, חושבת כל היום על ההקאות והבחילות והחולשה הרבה. האם בצפון יש מישהו שמטפל? שזוהי המומחיות שלו ובכלל אשמח לשמוע את דעתך. תודה.

שלום רב, אשמח להפנות אותך לפסיכולוגית בחיפה שעובדת עם נשים בהריון ואחרי לידה. אנא פני אלי במייל. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית [email protected]

1 2 3 4 5 6 > ... 6