מה גורם לשונות הזו בין אנשים?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/08/2016 | 19:49 | מאת: אברהם

הרבה אנשים מתאמנים שנים רבות ולא ניתן לומר שהם לא מתאמצים, מה אם כן קובע שאחד יהיה מפותח במסה אך יכול להרים רק את משקל גופו בעליות מתח, השני יוכל להוסיף עוד 40 קג עליו ואחרון חביב בכלל עם יד אחת מסוגל לבצע כמה חזרות... זה סהכ עניין של כמה יחידות מוטריות כל אחד מהם יכול לגייס או שיש כאן עוד אלמנטים המשפיעים, בהנחה שהתרגיל לא יותר מידי מסובך בטכניקה שלו? קראתי באיזה מחקר שאנשים המתאמנים עם משקלים כבדים לאורך זמן יצליחו אחרי תקופה לגייס כמעט 99% מסך כל היחידות המוטוריות בתרגיל, זה קצת תמוה בהתחשב בדוגמאות שהבאתי למעלה. אם זה היה כך אנשים בעלי אותו משקל ואותה מסת שריר ששניהם מאומנים היו צריכים להיות ברמה דומה בכוח, אך הפער הזה בין אנשים בכוח הוא ענק

הי, שאלה מעניינת וחשובה. אכן היכולת לגייס יחידות מוטוריות בו זמנית היא אחד הפקטורים החשובים בשונות בכוח הגס כמו בתרגיל עליות מתח שבין אנשים. כמובן שהמסה של השרירים, שהינה ביטוי של מספר האלמנטים המתכווצים (סרקומרים) היא אלמנט קריטי לגיוס כוח. בנוסף יש מדדים ביומכניים כמו מיקום הגיד, ביחס לאורך המנוף של הפרק. נניח גיד הרחב גבי שנקודת החיבור שלו לעצם הזרוע תהיה יותר רחוקה מהכתף יאפשר יותר כוח במשיכה (על חשבון מהירות).

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ