תופעות לוואי של פרוזק , ציפרלקס .

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/10/2014 | 20:38 | מאת: גיא

שלום . יש לי תופעות לוואי שמלוות אותי קרוב לעשור הן בפרוזק והן ציפרלקס . ופשוט לא ידעתי שהן נבעו מזה , יש לי אוסידי מגיל 12 ומגיל 12 נטלתי תרופות שצוינו למעלה . ברגע שלקחתי את התרופות הרגשתי הקלה מבחינת החשיבה אבל תופעות לוואי שרק בחחצי שנה האחרונה הבנתי שהם הגיעו מהתרופות התופעות לוואי הן אי שקט , חרדה מדברים קטנים , עצבנות , קושי להגיע לריכוז מקסימלי . מה עושים עם התופעות לוואי הללו ?

היי גיא, ראשית, איך אתה יודע שהתופעות האלה נובעות בהכרח מהתרופות? אני לא רופאה, אך לא ידוע לי על תופעות לוואי כאלה הנמשכות לאורך זמן. תופעות הלוואי השכיחות יותר של התרופות הללו הן עייפות, ירידה בתפקוד המיני ועלייה בתיאבון. החמרה בחרדה או ירידה במצב הרוח אופייניות יותר לשבועות הראשונים של הטיפול בתרופה. שנית, עם תופעות לוואי מתמשכות של תרופות אין הרבה מה לעשות, מלבד להפסיק את הטיפול בתרופה ולנסות לעבור לתרופה אחרת, או טוב מכך- מדוע לא לקבל טיפול פסיכולוגי שיפתור לך את הבעיה? הרי אתה נוטל תרופות כבר כעשור, והבעיה עדיין קיימת ובנוסף לכך תופעות לא רצויות שאולי נובעות מהתרופות. טיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית (טיפול CBT) יכול לעזור לך לפתור את הבעיה אחת ולתמיד, כך שלא תצטרך יותר ליטול תרופות. שבת שלום, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 24, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית